Omat Rahat Katsaus: Joka kuuseen Kuroda se katajaan kapsahtaa

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -5.0% alusta (27-05-2010) +85.6%

Yleistä

Heinäkuu oli salkun kannalta hyvä, nousua 5.3%. Päällimmäisinä ajatuksina jälleen valuutat ja niiden vaikutukset osakkeisiin:

  • Japanissa keskuspankin viimeisimmän kokouksen päätöksiä pidettiin riittämättöminä. Pääjohtaja Kurodalta odotettiin voimakkaampaa elvytystä, ehkä jopa helikopterirahaa. Jeni vahvistuikin ja kävi jo 102  jeniä/USD tasolla. Samalla Topix painua jälleen alemmas. Vuodessa Topix on heikentynyt 19.9% samalla kun jeni on vanvistunut euroa vastaan 16.3%. Eli eurosijoittaja on nähnyt vain lievää laskua. Mutta lisää rahaa saataa olla luvassa ensi kuussa, mikä voi vihdoin taittaa jenin vahvuustrendin..Inflaatiosta samoin kuin palkkojen noususta ei ole tietoakaan. Tämä näkyisi samalla osakekurssien nousuna. Tässä tilanteessa suorat osakeomistukset kanattaisi vaihtaa futuureihin jolloin pääsisi suoraan hyötymään indeksin muutoksista ilman valuuttakurssin vaimentavaa vaikutusta.
  • Brittipunta on vuositasolla hiekentynyt 19.9% euroa vastaan. Suuryritysten FTSE100-indeksi on Brexit-kohusta huolimatta itse asiassa 0.6% vuodentakaista tasoa korkeammalla. Eurosijoittajan mielestä on toki kertynyt pitkä miinus. 
  • Salkkuvaluutoista myös Etelä-Afrikan Randi on nyt vahvistumistrendissä, toistakymmentä prosenttia kahdessa kuukaudessa euroa vastaan, tosin erittäin heikolta tasolta, onhan kurssi vieläkin 11% vuodentakaista heikompi. Tässä tapauksessa on osakkeiden ostaminen aheikon valuutan aiakan toiminut hyvin, kurssit eivät ole ainakaan laskeneet.
  • Taala ei enää ole vahvistumistrendissä, vaihtokurssi euroa vastaan on pysynyt monta kuukauttaa muutaman prosentin ikkunassa. Viimeisimmän BKT-tilaston mukaan 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon annualisoitu kasvuvauhti oli vain 1%, selvästi odotuksia hitaampi. Todennäköisyys peruskoronnostolle tänä vuonna on enää 37%. Myös investoinnit ovat hidastuneet, joten ainoastaan kuluttajat pönkittävät nyt kasvua. Pörsisstä on etsitty alhaisten korkojen innoittamina etenkin tuotto-osakkeita Telekom- ja energia-sektoreilta.

 

Stragegia: 

Kun korkotaso on mitä on, velkakirjoista ei ole vaihtoehdoksi osakkeille. Jenin vahvistuttua Japanilaset osakkeet ovat ensimmäisinä myyntilistalla. Ensimmäisenä Marubeni johon vanhva jeni vaikuttaa kielteisesti. Sensijaan Agro-Kanesho ja Heiwa myyvät pelkästään kotimaahan joten jenin kurssi ei ole niin keskeinen. Sensijaan Topix-futuuria voi harkita. Brittipainoa salkussa pitää vielä lisätä, ongelmana on että kaikki halvasta punnasta suoraan hyötyvät ovat jo pompannet ylös – eli jäljelle jäävät lähinnä painuksissa olevat kotimarkkinayritykset – joita salkussa jo on. 

Pankkipelot osittautuivat tyhjiksi – Nordeaa  voisi salkuun ottaa lisää.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Great Wall Motor ( +25%), H&T (+16.9), South32 (+16.2%)

Kuukauden Laskijat: Hogg Robinson (-10%), Easyjet (-5.3%), Cherkizovo (-4.2)

Osingot: Paragon, Hogg Robinson

Salkkutapahtumat: Ei muutoksia

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On