Venäjän protesrtit eivät ole johtamassa vallanvaihtoon

Venäjällä ei ole käytännössä toimivia vallanvaihdon mekanismeja. Vladimir Putin on edelleen täydessä terässä. Mutta ihmisiä on kaduilla protestoimassa. Ja jos tyytymättömyys kumuloituu niin arvaamaton vallanvaihto voi olla edessä.

Mutta mikä on Putinin suosio ja tuki?

Kysymykseen on vaikeaa löytää vastausta. Asiaa seuraa kaksi Venäjän johdon suojeluksessa olevaa tutkimuslaitosta: Levada Center ja VTsIOM. Ulkomaiset avointa, median käytössä olevaa tietoa tuottavat tutkimuslaitokset eivät tunnu seuraavan Venäjän johdon todellista suosiota.

Venäjän johdon suojeluksessa olevista laitoksista VTsIOM julkaisi heinäkuussa raportin jossa Putinin suosio oli vain 30% tietämillä(alla). Aika alhainen luku kun ottaa huomioon että yleensä Venäjällä on julkaistu ainoastaan lukuja jotka kertovat Putinin suosioksi noin 60%. Kukakohan on uskaltanut julkaista tämän tutkimuksen.

Poliitikkojen "approval rating" Venäjällä

Olisiko Venäjällä edessä vallanvaihto? Tuskin tässä vaiheessa. Vladimir Putinin suosio, vaikka olisi vain 30%, on riittävä. Autoritaarinen, kovia keinoja käyttävä taitava johtaja selviää yleensä pienemmälläkin kansansuosiolla. Pikaista ja arvaamatonta vallanvaihtoa ei taida tulla ihan vielä.

Lisää tietoa:

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.