Tasalyhenteinen vrs. annuiteetti

Nuoriso arvostaa annuiteettia; joka kk sama summa (lyhennys+korko). Helppoa budjetoida, joo. Koron noustessa maksuaika pitenee ja korkomenot nousevat koronnousuakin enemmän.

Itse maksoin aina lainani tasalyhenteisesti. Velka lyheni tehokkaasti. Ja mikäli korko nousi, maksoin sitä pienenevän pääoman mukaan. Mikäli asuntolainaa otan, se on tasalyhenteinen.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Eräs herra kehuu, ettei ole saanut penniäkään opintotukea. Kun itse maksoin opintolainasta tuettunakin 4 %, en sitä kovin suurena tukena osaa pitää. Nykynuoriso järkyttyisi.

Pankin analyysissa arvioitiin korkojen nousun parantavan pankkien tuloksia. Toisaalta on kyllä sellaisiakin kuin luottotappioita, joita ei esim. keskeneräisessä bullet-lainassa tule kovin paljoa näillä koroilla.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Minä sain osan opintotukea ja osa piti ottaa lainaa, jolla oli valtion takaus mutta ei korkotukea.  Ensiasunnon ostoon sain muistaakseni asp lainaa, jolla oli valtion takaus niin kuin nykyäänkin. Maksoin lainani melko nopeasti takaisin ja olin kyllä tyytyväinen siihen että maksoin. Korot olivart silloin korkeat.

Nykynuoriso maksaa lainansa aika verkkaisesti takaisin. En ihmettele. Korot ovat olemattomat eikä niistä synny suurempaa summaa vaikka pitäisi lainaa pidempäänkin. Ja pankit ovat auliisti tarjoamassa lyhennysvapaita vuosia lähes niin paljon kuin asiakas vain haluaa.

Yhteikunta toimisi paremmin jos korot olisivat vähän korkeammat ja ihmiset maksaisivat lainansa pois ripeämmin.  Mutta muunkin pitäisi silloin muuttua. Pelkillä korkokuluilla ei yhteiskuntaa paranneta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.