Suomestako tulossa totalitaarinen urkintayhteiskunta ?

Käyttäjän Kai Nyman kuva

On ollut puhetta armejalle ja suopolle myönnettävistä laajoista tiedusteluvaltuuksista. Kyse on vain puheesta - esitystä ei ole annettu eduskunnalle.  Kansalaisilla (esim. piksun lukijoilla) ei ole mahdollisuutta tietää mistä on kysymys. Mutta ainakin "keskusteluvajeesta" on kysymys kun asiaa pidetään salassa.

Laajat tiedusteluvaltuudet tarkoittavat samaa kuin "totalitaarinen yhteiskunta", jossa kansalaisia ja heidän mielipiteitään valvotaan. Samanlaiset lait ovat olleet ennenkin voimassa ja peräti samasta syystä. Hitlerin Saksassa valvottiin kansalaisia ja heidän edesottamuksiaan ja niin tehtiin myös Stalinin Neuvostoliitossa ja Itäisessä Saksassa. Kaikkialla noiden lakien perustelut ovat samat: Syynä on ulkoinen uhka (Suomessa tällä hetkellä Venäjä) tai sisäinen uhka (Suomessa lähinnä mielenvikaiset puukottajat ja koulusurmaajat ja kuvitteelliset terroristit).  Keinona on kansalaisten edesottamusten tarkka seuranta. Tätä vakoilua on aina pyritty suuntaamaan kaikkien yhteiseksi parhaaksi (eli valtion parhaaksi) ja siksi kansalaisten vakoilua on pitänyt tarkoin valvoa. Siis urkkijallakin on selän takana urkkia. Niin on myös Suomessa ajateltu toimia.

Pitääkö tämän tyyppinen laki hyväksyä nopetetulla menettelyllä? Minun mielestä ei ainakaan tässä tilanteessa kun lakiluonnosta ei ole annettu ajoissa keskusteltavaksi.

Listasta puuttuu NSA. Kirjoita vaikkapa englanniksi sähköpostiin: pommi, hyökkäys ja päivämäärä, niin mielenkiinnolla odotat seurauksia;)

Olemme osa USA johtoista urkintayhteiskuntaa. Tarja Halonen otti aikanaan esille että Suomen Presidentin ja muistaakseni ulkoministerin käytössä ovat nuo NSA:n lukemien sähköpostien sisällöt. Suomi on ollut tietojeni mukaan totalitaristisen urkinnan huono jäsen. Olemme saaneet muilta tietoa mutta emme ole tuottaneet vastaavaa määrää ja vastaavan laatuista urkintatietoa yhteiseen käyttöön.

Meidän eromme esimerkiksi Neuvostoliittoon tai nykyiseen Venäjään on se että valtiomme on hyvä ja sen suorittama urkinta on sen takia hyvää. Muiden valtiot ovat pahoja ja niiden suorittama omien kansalaisten urkinta on sen takia pahasta.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.