Suomen poliittisen kentän hajanaisuudesta
Ennen Suomen viimeisiä eduskuntavaaleja tälläkin palstalla kehuttiin liberaaleja. Kokoomusta varmaan lähellä puuhaavat mm. liberaalit, piraatit ja Hjallis Harkimo. Tämän kentän hajanaisuus toi SDP:lle erittäin niukan suurimman puolueen aseman. Että sellaista liberalismia
Mielestäni tuota tekstiä https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannesalonen11/petrus-vayrynen-eli-paavo-pennanen/ kannattaa lukea huolella. Olen kirjoittajaa seurannut pitkään ja hän kirjoittaa yleensä asiaa.
Varmaan FT Petrus Pennanen on ainakin jollain tavalla fiksu mies. Toisaalta kaikista fiksuista ei tule kansanedustajia. Siihen hommaan pääse parhaiten, kun jaksaa istua samassa porukassa esim. pappien, marttojen, maanpuolustusväen yms. vähemmän henkevien ihmisten seurassa
Hävisin yhden miehen sotani
Minäkin taisin tällä palstalla kehuskella Liberaaleja. Niinhän siinä kävi kuin Juha sanoo. Olin muiden mukana pienenä rattaana aiheuttamassa poliittisen kentän hajanaisuutta ja siitä seurasi SDP:lle suurimman puolueen asema. Olen pahoillani ja kadun nyt kun näen mitä tapahtui.
Miksi olin muiden mukana tekemässä tällaista hölmöyttä? Syy oli tuotantokoneiston yhteisomistuksen (vanhalta nimeltään kommunismi) vastustaminen.
Meillä on noin 61 Mrd€ yksityistä portfoliosijoitusvarallisuutta (pörssiosakkeete + rahastot) ja enemmän kuin 220Mrd€ julkista (valtio + eläkevakuutusyhtiöt + kunnat). Lähes kaikki suuret pörssiyhtiöt ovat virkamiesten harjoittamassa julkisessa omistajaohjauksessa. Mutta julkinen omistajaohjaus toimii huonosti. Pienet, yksityisessä omistajaohjauksessa olevat yritykset ovat vuoden 2000 jälkeen vastanneet lähes kaikista uusista työpaikoista. Yksityishenkilöiden omistajaohjauksessa olevat yritykset myös investoivat muita enemmän nimenomaan Suomeen ja ne kasvavat keskimäärin nopeammin. Halusin edistää yksityisen pääoman ja omistajaohjauksen syntymistä.
Kokoomuksen aloitteesta ja Keskustan tuella yksityisten omistajien asemaa heikennettiin edelleen viime vaalikaudella. Suomalaisille yksityishenkilöille määrättiin lisää varallisuuteen kohdistuvia veroja samalla kun julkinen sektori ja ulkomaalaiset sijoittajat pidettiin verojen ulkopuolella. Yksityishenkilöt maksavat portfoliosijoitusten osingoista ja arvonnoususta vähintään 25,5% veron kun muut eiävät maksa käytännössä mitään. Ei ihme että yksityisten sijoittajien osuus pienenee ja nyt enää pitkälle alle 30% pörssiosakkeista on ykstyisihmisten hallussa.
Kommunismi on mielestäni hyvä asia, mutta ei niin äärimmäisyyksiin vietynä kuin mihin muun muassa Kokoomus on meitä vienyt. Minusta yksityisihmiset voisivat hyvin omistaa suoraan tai epäsuorasti rahastojen kautta esimerkiksi 50% pörssiosakkeista. Minun mielestäni tämä johtaisi parempaan yhteiskuntaan. Siksi halusin puolustaa Liberaaleja kun ne lupasivat jonkintasoista taloudellista liberalismia.
Kävi niin kuin Juha sanoi, epäonnistuin omassa pienessä yhden miehen sodassani ja tuli enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Mutta olihan se sota kuitenkin hauskaa - sai yrittää jotain. Vaikka takkiin tulikin.
Ymmärrettävää
Itselläni on ollut tavattoman suuri kunnia 42 vuotta asua samassa kaupunKissa sellaisen valtiomiehen kuin ILKKA KANERVAN kanssa. Lisäksi tiedän asioita, joita Seiskakaan ei ole ilennnyt (sic) julkaista.
Kumma, etten vielä ole ajautunut maolaiseksi
Lisää uusi kommentti