Presidentti Niinistö kertoo että moraalinen velvollisuus on rikkoa perustuslakia

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Ottamatta kantaa siihen mitä Al-Hol leirin lapsille ja äideille tulee tehdä, olisi erittäin mukavaa jos presidenttimme Sauli Niinistö toimisi perustuslakimme ja ihmisoikeuksien mukaisella tavalla.

Sauli Niinistö on sanonut seuraavaa:  "Itse asiassa kokonaiskuva lienee tällä hetkellä aika selvä. Lapsia Suomen tulee auttaa. Oikeudellisesta velvoitteesta on näköjään esitetty eriäviä näkemyksiä, mutta yhtä kaikki; moraalinen velvollisuus on ilmiselvä. Sama velvoite ei ulotu äiteihin, vaikka Suomen kansalaisina heillä on oikeus konsulipalveluihin."

Perustuslakimme velvoittaa tasapuolisesti auttamaan ja kohtelemaan kaikkia Suomen kansalaisia (pykälä 2/6 yhdenveratisuus). Se ei tunne sitä että tiettyjä äitejä ilman tuomioistuimen päätöstä leimataan ei toivotuiksi henkilöiksi joita voidaan kohdella eri tavalla kuin muita (pykälä 2/7, Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen),

Maamme on kaukana oikeusvaltiosta kun selvästikään presidenttimme ei velvoita toimimaan perustuslakimme mukaan vaan kertoo että moraalinen velvollisuus on rikkoa perustuslakia. On selvää että moraalinen velvollisuus voi joskus olla ristiriidassa lain kanssa, mutta presidentti edustaa instituutiota joka ei niin saa sanoa. Presidentin tulee ehdottaa että perustuslakiamme muutetaan siten että Al-Hol äitejä voidaan ilman tuomioistuimen päätöstä kohdella huonommin ja eri tavalla kuin muita.

Minusta tässä olisi aihetta sille että Sauli Niinistön haastamista valtakunnanoikeuteen harkittaisiin. Perustuslakituomioistuimestamme (poliitikkojen muodostama lautakunta) ei varmanakaan saadaa sellaista tulkintaa että Sauli Niinistö pitäisi viedä valtakunnanoikeuteen, mutta selvä aihe sille olisi että tämä asia tulisi harkintaan.

 

.

 

 

Äidit voitaisiin tuomita siellä paikan päällä avunannosta ihmisyyttä vastaan.

Äidit voitaisiin tuomita siellä paikan päällä avunannosta rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Olet varmaan teknisesti oikeassa, mutta joku tolkku on sentään pikkutarkkuudessa. Niinistön kanssa samansisältöisiksi tulkittavia lausuntoja ovat antaneet monet hallituspuolueiden edustajat (Haavisto, Marin, Kulmuni) ja monet oppositon edustajat (Kokoomus ja Persut). Saataisiin marssittaa kaikki valtakunnanoikeuteen jos aina pidettäisiin tiukasti kiinni oikeusvaltioperiaatteesta ja lakien pikkutarkasta noudattamisesta kun korkeimmasta poliittisesta johdostamme on kyse.

Nyt kun kahden kolmasosan enemmistö eduskuntapuolueista ja sen lisäksi vielä presidenttikin on sitä mieltä että voidaan tässä kohdassa vetää mutkat suoriksi niin voidaan katsoa että asian takana on kahden kolmasosan enemmistö joka tarvittaisiin perustuslain muuttamiseksi. Legitimiteetti syntyy kun on riittävä kannatus. Näin pienestä asiasta ei tarvii muuttaa perustuslakia vaan voidaan tehdä poliittisella suurella enemmistöllä hyvää tarkoittava rike perustuslakia vastaan.

Mieleeni tulee kaksi tapausta joissa perustuslain antamia kansalaisoikeuksia on vasaavalla tavalla rikottu:

  • Suomesta luovutettiin toisen maailmansodan aikana Saksaan, Stutthof:n keskitysleirille eri lähteiden mukaan kymmenkunta tai muutamia kymmeniä Suomen kansalaisia
  • Ylipäälikkö Mannerheim antoi sisällissodan alkuvaiheessa 25.2.2018 valkoisille sotilasosastoille oikeuden harkintansa mukaan teloittaa punaisia Suomen kansalaisia (tunnetaan nimellä: Ammutaan paikalla- tai Ammutaan tavattaessa- päiväkäsky)  Tämä käsky legitimoi 30'000...50'000 suomalaisen teloitetukset, jotka tehtiin valkoisten joukko-osastojen tekemillä päätöksillä (kenttäoikeudenkäynti)

Nyt tässä Al-Holl tapauksessa on näihin yllä oleviin tapauksiin nähden kyseessä vähäisestä asiasta. Ainoastaan kymmenen naista.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Ylipäälikkö Mannerheim antoi sisällissodan alkuvaiheessa 25.2.2018 valkoisille sotilasosastoille oikeuden harkintansa mukaan teloittaa punaisia Suomen kansalaisia (tunnetaan nimellä: Ammutaan paikalla- tai Ammutaan tavattaessa- päiväkäsky)  Tämä käsky legitimoi 30'000...50'000 suomalaisen teloitetukset, jotka tehtiin valkoisten joukko-osastojen tekemillä päätöksillä (kenttäoikeudenkäynti)"

Oikea vuosi on 1918. Silloin ei ollut edes 1919 HM:ää saati nykyistä säädöstöä. 1772 ja 1789 säädetyt  ja 1918 voimassa olleet lait olivat ihan erilaisia, luulisi tuon nyt ymmärtävän.

Mihin ihmeeseen perustuu tieto 30-50 tuhannen punaisen teloituksesta. Oikea luku olisi 7000. https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sisällissota 

Ammutaan paikalla -käskystäkin voisin jotain kertoa, mutta keskustelukumppanin pitäisi olla edes jotenkin tolkuissaan.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Olen pahoillani että aloitin tämän keskustelun aivan liian kärkkäällä kirjoituksella ja se johti minunkin mielestäni epätarkoituksenmukaiseen keskusteluun. 

Keskustelun perusteella näyttää siltä että aina ei ole olemassa kaunista ja oikeudenmukaista ratkaisua. Tämä tapaus taitaa olla yksi sellainen. Elämässä on myös kuoltava ja monta muuta pahaa voi tapahtua eivätkä kaikki asiat ole oikeudenmukaisia. Angloamerikkalaisilla on hyvä käsite tälle asialle "shit happens".

Olen pahoillani että aloitin keskustelun joka johti tähän keskusteluun ja ajatuksenjuoksuun.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.