Lyhytnäköistä politiikkaa

Käyttäjän J.Vahe kuva

Viime vuoden puolella oli suuri hätä maapallon ilmastosta. Nyt EU:ssa aiotaan järjestää 750 miljardin euron ”hätäapu” Välimeren turismin vähentymiselle. Vain vähemmistö tuesta on lainaa.

Eikö se ole ilmastolle pelkästään hyvä asia, että turismi loppuu? Ei Italiaan fillarilla poljeta!

Linkistä muuten voi ajella Colosseumin ympäri ilmaiseksi ja saasteetta.

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Suomalaisia rahoja ei tarvita välimeren maiden pelastamiseksi. Suomen 15 miljardia eivät pelasta ketään eikä suomalaisilla finanssilaitoksilla ole juuri vastuita persaukisissa maissa. Saksalaiset eivät tee mitään omaa hyvyyttään tai solidaarisuuttaan. Ne laskevat tarkasti mikä maksaa enemmän ja toimivat sen mukaan. Nyt on ymmärrettävä, että saksalaiset pankit ovat persaukisia ja siksi saksalaiset puoltavat nykyistä pelastuspakettia. Niiden pääomittaminen omien veronmaksajien rahoilla tulisi paljon kalliimmaksi kuin ehdotettu pelastuspaketti. Ranskalaisilla pankeilla oli pelkästään jo 300 miljardia Italian valtion velkakirjoissa, kun muutama kuukausi sitten niitä tutkailin. Kyse on vain siitä, että  Merkel ja Macron haluavat saada muiden maiden veronmaksajat pelastamaan omien maidensa ahneet idiootit. Sama tapahtui Kreikan pelastamisen kohdalla. Luulisi, että poliitikkomme tajuaisivat, että uusi pelastuspaketti tulee taas viimeistään 10:n vuoden päästä mikäli nyt ei sanota ei. 

Kas kummaa. Ehdotuksen tekijät Ranska ja Saksa saisivat pelkkää avustusta, ei lainaa.

Miksi rikkaat kullan omistajamaat eivät myy kultaansa eu:lle, tai miksi eu ei osta kultaa näiltä mailta. Kun rahaa saa avustuksina, niin pitävät kullan itsellään. Sehän on heille viisasta. Eihän se tyhmä ole joka ottaa avustuksia veloituksetta. Suomi saneerasi omat pankkinsa myymällä omaisuutta ja ottamalla itse velkaa.

Kun vientiä on eu-maihin noin puolet, niin edustajilla on naivi käsitys että vienti loppuu kokonaan jos avustuksia ei anneta. Oli myös ETA yhteisine markkinoineen. Miksi se ei riittäisi. On vain hokema: olemme riippuvaisia... joten heille pitää antaa rahaa.

Mikä maa on kärsinyt eniten ja kuka sen päättää. Suomi kärsii. Pian on kolmasosa budjetista lainaa ja takaukset päälle. Hyvä oppi on että toisen lainaa ei pidä taata; silloin on itse velallinen.

Kaikki tuntuu niin naivilta.

Käyttäjän J.Vahe kuva

eli jossittelu on mielenkiintoista eikä aina mitenkään väitetyn epätieteellistä.

Kun Kreikan tuista ihan alunperin alettiin puhua, sikäläinen ministeri sanoi, että maata he eivät haluaisi pantata. Kaiken järjen mukaan muun panttaamisesta olisi voinut  neuvotella - vaikka ei sitä paljon edes olisi ollut. En tiedä, miksi panttaus hylättiin ja luotiin ikuisen lainaamisen mekanismi. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.