lainan vertailu?

Hei! Tarttisin lainaa mahollisimman pienellä korolla ja mahollisimman yksinkertaisesti saatavilla. Haluisin vähän vertailla eri firmojen avulla lainoja, niin onko kukaan käyttänyt esimerkiksi näitä firmoja vertailuun: vertaalaina.fi tai fixura.fi ?

Edullinen laina voi löytyä netistä, mutta sinuna menisin pankkiin.

Lainan hakemiseen vaikuttavat merkittävästi taloudellinen tilanne ( lue: tulot, luottokortit, asumismuoto, ajoneuvot, muut lainat sekä velat) ja työpaikan luonne (osa-aikatyöläisen voi olla hankala saada lainaa pankista tai paremmalla korolla). Ensimmäinen mainitsemasi on vertailupalvelu ja Fixura taas tarjoaa vertaislainoja, jotka ovat trendilainoja nyt Suomessa ja muualla maailmassa.

Vertaislainassa yksityinen henkilö rahoittaa sinun lainan ja vertaislainapalvelu on tässä vain välikätenä ottaen omansa pois tietenkin. Korko voi olla kohtuullinen, tuossa tapauksessa alkaen 6 % (viitteellinen vuosikorko), mutta sinne pääseminen on varmasti hankalanpuoleista. Ideaalitilanteessa oleva hyvätuloinen voi tuolla korolla saada, mutta miksi ihmeessä, koska pankki on edullisempi? Mitä tulee omaan tietotaitooni verkossa tarjolla olevien lainojen suhteen, niin uusi Bank Norwegian olisi hinnaltaan edullinen, mutta vaatii todella vakaan talouden, että tuohon reilun 4 %:n korkoon pääsisi kiiinni. Voit vertailla lisää lainoja Rahakorneri.com kautta, mutta järkevintä on aloittaa aina omasta pankista, odottaa millaiset numerot pöytään räpsähtää ja sitten vasta aloittaa lainavertailun tekeminen netissä.

Et maininnut, että minkä suuruista lainaa olet vailla? Oletan kuitenkin, että puhutaan 1000 - 10.000 euron lainoista, sillä mainitsemanne palvelut eivät suurempaa myönnä. Hyvä niin, koska isompi kulutusluotto pankista tai netistä on aina järjestäen halvempi kuin pienemmät lainat (pikalainat jne.). Jos kokeilit palveluita, niin kertoisitko millaisia tarjouksia sait pöytään? Kipaise kuitenkin ensimmäisenä pankkiin!

Tässä muuten pari tärppiä lainan etsintään:

 • Oletan, että sinulla ei ole kiire, koska kysyt lainasta foorumilla -> Vertaa mahdollisimman monta paikkaa keskenään.
 • Älä odota saavasi pientä 1000 - 3000 euron lainaa "alkaen korkolukemilla", sillä ne pätevät usein vain suurempiin (< 15 000 euron lainoihin).
 • Jos käytät välittäjiä, varaa aikaa vähintään 3 vuorokautta, sillä osa tarjouksista tulee viiveellä.
 • Jos haet vertaislainaa, niin kuvaile tarkasti, miksi laina pitäisi myöntää sinulle (näitä kun myöntävät todellakin normaalit suomalaiset yksityishenkilöt, joten perustelu on tärkeää), tuo esille hyviä puolia, kuten vakituinen työ, tulot, yhteisvastuullinen hakija (jos sellainen on) ym.
 • Kiinnitä katseesi lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä se on se todellinen mittari, joka merkitsee ja määrittää lainan kustannukset.

Tuossa vielä vähän perusvinkkejä, jotka kannattaa laittaa korvan taakse.

Toivottavasti tästä oli edes jonkin verran apua!

 

Kiitos aika huikean selventävästä vastauksesta, jota todella harvoin näkee. Minulla on tähän kuitenkin jotain annettavaa myös ja omien kokemuksien perusteella sekä havaintojen perusteella, olen huomannut, että ihmiset ovat aika pihalla mitä tulee viitekorkoon ja todelliseen vuosikorkoon. Harhaluulo pankkilainojen absoluuttiseen edulliseen perustuu myös varmasti osittain siihen, että asuntolainojen korko on tällä hetkellä naurettava. Joustoluottoa etsivä (summahaarukka vaikka 500 - 30 000 euroa) joutuu kuitenkin pettymään, jos odottaa saavansa lainaa parin prosentin tai alle sen korolla. Tätä ei tule tapahtumaan. On totta, että hyvätuloinen ja pitkäaikainen pankin (esim. Kulta-asiakkuus) asiakas saa varmasti parhaan tarjouksen omasta pankistaan.

Yksikään netissä toimiva paikka ei pysty kuitenkaan pistämään hanttiin, kun todellinen vuosikorko on 3,5 - 6 %. Niiden kautta viitteellinen korko on minimissään tuo ja sitten todellinen vuosikorko on varmasti yli 8 %, harvoin näin alhainen, mutta teoriassa mahdollinen. Olen kokeillut kaikki laatulaina.com vertailun tarjoamia välittäjää ja kahta eri nettipankkia koron ollessa minimissään 8,92 % ja minulla on kuitenkin 2750 euron nettokuukausiansiot, asunto, vakuuksia ja kaksi autoa eli varmasti ihanneasiakas noiden palveluiden silmissä.

Pankkilaina ei ole halvin, jos tarvitset 1000 - 2000 euroa lainaan, miksi?

Myös tämän havainnon olen tehnyt eli jos etsii pientä 1000 - 2000 euron laina ja on valmis maksamaan sen nopeasti 1 - 2 kuukaudessa, niin tämän pystyy ihan korottomasti tekemään. Tämä perustuu siihen, että monet aikaisemmin pikavippifirmoina toimineet ja nykyään joustoluottopalveluina toimivat tarjoajat ovat puskeneet ensilainaajilleen korottoman ensilainamahdollisuuden.

Tällä tarkoitetaan sitä, että ensinoston pystyy tekemään täysin ilman kuluja ja jos se maksetaan takaisin siinä aikahaarukassa, jonka palvelu on määrittänyt, niin kulut on 0 euroa. Ja jos sitten hyödyntää tässä montaa eri palvelua, voi saada ilmaista rahaa lainaksi 1000 - 2500 euroa riippuen tarjouksien määrästä. Pelkästään Suomilimiitti niminen paikka, jonka korko on aika karsea muuten, tarjoaa 0 % koron 60 vrk maksuaikaa 1000 euron lainalle. Tämä näin esimerkkinä, jatkonostoja en ihan heti suosittelisi, koska noiden korot on pikavippikorkoluokkaa, mutta ensinosto on täysin ilmainen.

Netistä löytyy satoja lainavertailusivustoja kuten: vertaalainaa.fi joista pääsee näkemään nopeasti kaikki ne lainapalvelut joista lainaa voi hakea. Näiden sivustojen suurin ongelma on kuitenkin siinä, että niilläkään ei voida kertoa suoraan sitä, mikä on netin halvin lainapalvelu. Nämä lainavertailusivustot vain esittelelevät lainapalveluita ja kertovat jonkin esimerkin lainojen koroista, ei muuta. Lainojen korot ovat aina henkilökohtaiset ja ne määräytyy täysin lainanantajan tekemän riskianalyysin mukaan. Eli toisin sanottuna, ainut tapa saada selville lainan todelliset kulut ja korot on pyytää itselleen henkilökohtainen lainatarjous. Helpoiten lainatarjoukset saa netin maksuttomista lainankilpailutuspalveluista kuten: Varma laina tai Vertaa pankkeja palveluista. Nämä lainankilpailutuspalvelut kilpailuttaa lainat noin 20 eri pankilla ja muulla rahoitusyhtiöllä, joten sieltä saa nopeasti selville lainan todelliset kulut ja korot.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.