Kokoomuslainen kanta soten valinnanvapauteen

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Kyllä muissakin puolueissa kuin kokoomuksessa on markkinatalouden vastustajia. Kokoomus ei ole ainoa.

Ihmisten valinnanvapauden ja yksilöllisyyden kannattajia on niitäkin kaikissa puolueissa. Esimerkiksi vasemmistoliiton agenda, jossa puolustetaan työttömien ja eläkeläisten asemaa ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, etteikö ihmisillä voisi olla vapautta valita eri tavalla. Kyllä monet vasemmistoliittolaiset ovat yksilöllisyyden ja erilaisuuden asialla.

On niitä yksilöllisen valinnanvapauden kannattajia myös kokoomuksessa vaikka sieltäkin löytyy näitä tasa-arvon nimissä kollektiivista samanlaisuutta ajavia tahoja. Sama pitää sanoa lähes kaikista puolueista. Puolueet eivät ole näissä asioissa kovinkaan erilaisia.  

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Toki on sanottava ettei valinnanvapaus ja yksilöllisyys sovi kaikkeen:

  • niissä maissa joissa kansalaiset saavat valita oman paikallisen armejansa tai turvallisuuspalvelunsa ei ole aina mennyt hyvin
  • vanhusten on vaikea valita vanhainkotia, kun ei niitä kuitenkaan kuunnella (ovat jo siinä vaiheessa että jonkun muun on valvottava vanhusten huollon laatua, asiakas ei enää välttämättä kykene)
  • etc.

Mutta kuulun kyllä henkilökohtaisesti niihin jotka pyrkivät mahdollisimman suureen yksilön vapauteen ja individualisimiin. Se on minun juttu. Olen kyllä valmis valitsemaan ihan itse sen minkä terveyskeskuksen oven milloinkin aukaisen. Siihen minä itsekin kykenen.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Kehottaisin oikeastaan kaikkia tutustumaan KOKO linkkiin, niin näkee millaista sähläystä Sote on ollut. Ko. kohdassa lukee 

"Joulukuussa 2017 hallitus tiedotti että aiemmin esitetty erikoissairaanhoidon asiakassetelin velvoittavuus perutaan, eli yksityisen tai kolmannen sektorin erikoissairaanhoidon toimenpiteitä ei ole pakko maksaa julkisista varoista, mutta maakunta voi päättää asiakassetelin myöntämisestä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Maakunta-_ja_soteuudistus#Valinnanvapauslaki

Eli mitään valinnanvapautta ei suuremmin oikeastaan olisi edes tulossa.

 

Ja vaikken US:n linkkiä selittänyt, niin Raimo Ilaskivi (esim pörssin ex tj.) sanoo olleensa 60 v. vahva markkinatalouden kannattaja, siis myös aikana, jolloin sellaisia ei Suomessa liikaa ollut.. Sen rinnalla ei paljon paina, jos kaikki kommaritaustaiset eivät enää halua piikkilankaa, vuosikymmeniä he sitä vaieten hyväksyivät ihannevaltioissaan.

 

 

Olen käyttänyt yksityistä hammaslääkäria, samoin silmälääkäriä. Mikäli saan palvelusetelin valtiolta, niin maksaako yhteiskunta tämän jälkeen laskuni yksityiselle? Jos kyllä, niin valtion meno suurenee tuolta osin.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Tuossa on kokemuksiani yksityiseltä.

https://www.city.fi/blogit/2650/yksityisesta+terveydenhoidosta/133827

Joittenkin tapausten osalta olin jotain 40 v., nyt olen 61. En mene (ainakaan omasta mielestäni) ihan vielä siihen porukkaan, joka ei ymmärtäisi hoitaa omia asioitaan (siis joihin vanhustenhuollon osalta esim. Ilaskivi viittaa). Kuvaamani menettelyt EIVÄT kävisi, jos ostaisi 100 g. makkaraa kaupasta. 100 euron lääkärilaskujen kanssa ei näytä olevan niin väliä. Mahtaisko nuo kuvaamani käytännöt yleistyä, jos maksajana on julkinen sektori?

JA

Jos nyt tosiaan ihmiset saisivat valita, mennäkö muitten rahoilla yleislääkärille arvauskeskukseen vai spesialistille yksityiselle puolelle, mikähän valinta mahtaisi olla? Montako päivää rahat riittäisivät?

JA

Jos kaikki spurgut menisivät yksityiselle, olisivatko vastaanotot enää entisen laisia?

Ei se julkisen terveydenhuollon tarjonta ole mitään ilmaista puuhaa. Ihan yhtä lailla sekin maksaa. Ainoa ero on, että ne on subventoitu verovaroista, joten sen kuluerä ei näy suoraan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.