galluphömppää

YLE tilaa uutisvirtaa ja Taloustutkimus tuottaa galluphömppää. Esim. SDP:n kannatus olisi 20,1 % kun otos perustuu vain 1974 yhteydenottoon. Tulos ilmoitetaan yhden desimaalin tarkkuudella ja samalla virhemarginaaliksi ilmoitetaan on 2,3-prosenttiyksikköä. Kannatus voisi siis olla välillä 17,8...22,4. On virhe ilmoittaa tulosta tarkasti kun virhemarginaali on noin iso. Monia tämä voi kuitenkin liikuttaa kättä numeroa raapustaessa. Pitäisi olla 2 kk hiljainen kausi, jolloin tiedusteluja ei tehdä. (toinen asia on miten YLE on kilpailuttanut mielipidetiedustelujen yhtiöt kun aina on tämä sama).

Käyttäjän J.Vahe kuva

Gallupit sentään ilmoittavat virhemarginaalinsa. Silloinen Sonera / Telia-Sonera ilmoitti markalleen omaisuudekseen Saksan UMTS -oikeudet siihen päivään asti, kun miljardit markat kerralla nollattiin.

Samanlaisia epämääräisyyksiä on yritys- ja kiinteistöjen arvoissa ilman mitään ilmoitettua virhemarginaalia.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

MTV julkaisi tutkimuksen suosituimmasta hallituspohjasta. Kysely oli tehty "internet panelissa". Satunnaisotoksesta ei ollut kyse eikä vastaajia ollut saatu kuin ainoastaan 1156 . Ilmoittivat kuitenkin virhemarginaalin 2,9% ja antoivat ymmärtää että näin suomalaiset ajattelee.

Pelkäänpä että jotkin näistä tutkimuksista on tavalla tai toisella (kysymyksenasettelun tai otoksen valinnan osalta) vähän vedätettyjä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.