Alkoholille on olemassa terveellisempi, cannabis pohjainen vaihtoehto

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Alkoholista haetaan lohtua kun on vaikeaa. Sillä lievitetään ahdistusta ja pitkäaikaissairausten vaivoja, siitä haetaan lohdutusta syrjäytymiseen, köyhyyteen, huonoihin perheoloihin ja asunnottomuuteen. (EVA:n kuva oikealla viittaa tämän yhteyden olemassaoloon)

Alkoholi on kuitenkin huono lääke. Sillä on vakavia pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Yhteiskunnan pitäisi hyväksyä jokin korvaava, hieman terveellisempi nautintoaine. Vaihtoehtoja on tarjolla: Cannabiksesta voi valmistaa teetä. Boliviassa tarjoillaan kahviloissa koka- pensaan lehdistä valmistettua teetä. Isoäitini käytti unikon siemeniä mausteena ja lisäaineena.

Lääketiede tuntee monia teen, kahvin tai alkoholin tapaan nautittavia rauhoittavia ja mielyttäviä juomia.  Alkoholille pitäisi hyväksyä terveellisempi ja miedompi korvaava vaihtoehto ja luultavasti Cannabiksesta valmistettu juoma olisi helpoin valinta.

Alkoholin kulutus on kaikeksi onneksi laskussa ja korvaavaksi nautintoaineeksi on ehdolla Cannabis, jota käytetään arjen pienenä ilona laillisesti jo monissa maailman maissa (siniset maat kuvassa oikealla).

Mutta cannabikseenkin liittyy terveydellisiä sivuvaikutuksia. Cannabiksen tupakan tapaan tapahtuva pössyttely tuottaa keuhkoihin pienhiukkasia ja tervaa ihan niin kuin tupakkakin. Cannabiksesta voi kuitenkin valmistaa teetä tai muuta juomaa ja eiköhän terveydestään huolta pitävät löydä muitakin polttamista terveellisempiä nautintotapoja.

Alkoholin saatavuuden liiallinen rajoittaminen ja kaikkien piristävien aineiden kieltäminen ei mielestäni palvele yhteiskuntaa. Joukossamme on monia jotka tarvitsevat juhlahetkiinsä piristeen tai arjen harmeja helpottavan hetken helpotuksen. On parempi että yhteiskunnalla on näihin tilanteisiin tarjolla turvallinen ja terveellinen vaihtoehto.

Tietojen lähteet:

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Tipattomalla taas,,

sitten teetä.

Onkohan cannabis nappeja niiku d-vitamiineja?

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.