Melkoinen listautuminen Nordnetiltä

Käyttäjän J.Vahe kuva

Rahaa yhtiölle ei kerry nykyisten omistajien osakemyynnistä äyriäkään, mutta kuluja listautumisesta tulee 100 miljoonaa kruunua.

2019 voitto oli 340 miljoonaa kruunua eli osaketta kohti 1,25 kruunua, edellisenä vuonna 2018 siitäkin vain murto-osa. Annin maksimivaluaatiolle tämä tekisi PE:ksi 80. OP:n mukaan pohjoismaitten suurimpien rahalaitosten keskimääräinen  PEe 2020 on 12.

2019 luvut ovat relevantteja, 2020 on kesken. Lisäksi Nordnet ihan ite ilmoittaa 2020 kasvun olleen poikkeuksellisen ja kertaluontoisen.  Edelleen Nordnet ihan ite arvioi asiakasmäärien kasvun olevan jatkossa 10 - 15% vuodessa ja asiakaskohtaisen volyymin kasvavan jatkossa kuin vuonna 2019.

Vastuuvaraus: en takaa, etteikö löydy tarpeeksi monta reipasta ja riskihakuista sijoittajaa merkkaamaan osakkeita. Olen minäkin 1980-luvulla kaikenlaista paskaa jonottanut ja myynyt pääsääntöisesti paskan eteenpäin hyvällä voitolla. PE:t tosin olivat alhaisempia, eikä firmoissa ollut juuri muuta vikaa kuin NL:n kaupan loppumisen aiheuttama romahdus Suomen taloudelle. 1980-luvun valuaatiot olivat vaatimattomia IT-kuplaan verrattuna, jonka suurelta osin skippasin, oishan siinäkin tosin paskaa voinut myydä voitolla eteenpäin, mutta riskit hirvittivät pääasiassa liikaa.

Lisäksi en enää IT-kuplan aikaan pyrkinyt rikastumaan. Pyrin välttämään köyhtymistä. Jotenkuten siinäkin on onnistuttu.

Kommentit

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 
  ROE P/B  P/E 
 NORDEA  7 % 0,8     12
 AVANZA  40 % 10     26
 NORDNET  32 % 6     20

 

Nordnetille parempi vertailukohta on mielestäni Avanza kuin kivijalkapankki. Nämä ovat 2020 ennusteisiin perustuvia lukuja. Jos P/E-luvut kertoo kahdella ja ROEt puolittaa niin ollaan varmaan lähempänä totuutta vuodelle 2021.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Mikä se sellainen on? Verkossa kaikki pankit toimivat ja kivijalkaa on todella vaikea löytää, siis päästä konttoriin sisälle mitään hoitamaan. Nordnet vaatii tiliä toisessa pankissa, jonka kautta myös arjen maksuliikenne ja asuntolainat hoituvat. Sitten on joukko välittäjävertailuja, joitten mukaan Nordnet ei ole erityisen edullinen. Toisessa päässä on isojen pankkien kyky karsia kulujaan. Nordnetilla se taitaa olla vaikeinta?

Käyttäjän Johannes Hidén kuva

Comment: 

Nordnetin hinnaston edullisuus riippuu paitsi siitä, kuinka usein ja millaisilla summilla kauppaa käy, myös hyvinkin paljon siitä, minkä maan kansalainen sattuu olemaan:
https://www.piksu.net/artikkeli/nordnetin-hinnastot-eri-pohjoismaissa-hi...

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.