Kansan ja työläisten etu on valtaeliitin etujen kanssa ristiriidassa

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Eduskunta rankaisee yrittämistä, työn tekemistä ottamalla ensin 24% arvonlisäveron ja sitten 24,1% eläkevekuutusmaksun ja sitten työntekijän ja työnantajan sosiaaliturvamaksut noin 10% ja jäljelle jääneestä 30% työtuloveron ja jos jotain jää jäljelle niin otetaan vielä eriliaset haittaverot ja tuoteverot. Vielä yrittäjällekin pitäisi jäädä jostain investointeihin niin, että saadaan uusia työpaikkoja. Ei ihme ettei lisäarvoa tuottavia työpaikkoja synny. 

Miksi ei veroja alenneta, niin että työläisille ja yrttäjille jäisi edes vähän rahaa investointeihin ja työn palkaksi? Tässä muutamia vastauksia:

 1. Eduskunnan arvopäämäärien kannalta on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa lisäarvosta ohjataan kulkemaan julkisen sektorin (eduskunnan) kautta. Voidaan jakaa tukia ja kansa tulee tukien avulla riippuvaiseksi poliitikoista ja puolueista. Kansa äänestää sitä, joka jakaa rahaa.
 2. Verotaakan laskeminen toisi lisäarvoa tuottavia työpaikkoja. Mutta valtiovarainministeriön mukaan kansan vaurauden lisääminen olisi kallis tapa tehdä uusia työpaikkoja. Tähän on hyvä syy. Valtiovarainministeriön kannalta kallis tarkoittaa sitä, että valtion budjetti pienenee. Verojen vähentäminen pienentää budjettiia ja tämä on valtionvarainministeriön kielenkäytössä synonyymi kalliille. Verojen vähentäminen on valtionvarainministeriön mielestä kallista, vaikka kansan elintaso siitä paranisi.
 3. On olemassa illuusio siitä, että virkamies on tehokas uusien työpaikkojen suunnittelija. Luullaan että saavutetaan suurempi tuottavuus, kun virkamiehet suunnittelevat taloutta ja kohdennetusti ohjaavat rahoja julkisiin ja yksityisiin kohteisiin. Meistä on tullut virkamiesten ohjaama suunnitelmatalous. 

On olemassa vastakkainasettelu. Kansan ja työläisten etu on tällä hetkellä monessa asiassa vastakkainen poliittisen koneiston edun kanssa.

Miten tähän on tultu? On toki hyvä, että meillä on poliittinen koneisto, lait, järjestys, terveydenhuolto ja koulutus. Mutta kyse on poliittisen koneiston koosta ja tulonsiirtojen määrästä. Liika on liikaa. Valtaa pitävä koneisto ei saisi riistää työläiseltä ja yrittäjältä kaikkea lisäarvoa. Mutta suomen kansa on tyhmää ja valtaa pitävä eliitti on keinoja kaihtamattomia oman edun tavoittelijoita. Täsmälleen sama tilanne on eri asteisena jokaisessa maassa. Valtaa pitävät pyrkivät nostamaan itsensä jalustalle ja tekemään itsestään tärkeitä - kansan hyvinvointi on harvalle tärkeintä.

Eikö media nosta epäkohtia esille? On kaksi syytä miksi media ei nosta asiaa esille:

 1. Merkittävin osa suomalaisista päivänpoliittisista asioista tulee tietoisuuteen eduskunnan median, YLE, kautta. YLE:n toimittajat kyllä tietävät keneltä he palkkansa saavat. Eduskunnan etu on heidänkin etu eikä eduskuntaa ja poliittista koneistoa kokonaisuudessaan haluta kärkevästi arvostella.
 2. Pienemmät mediat ovat osin riippuvaisia siitä, että ne saavat tietoa valtionhallinnon sisältä. Kärkevä valtionhallinnon arvosteleminen ei edesauta tiedonsaantia. Toimittajan ura saa negatiivisen käänteen ja kenties jopa lopun, ellei kutsuja ministeriöiden tiedotustilaisuuksiin enää tule.

 

Kuvan lähde: pixabay

 

Kommentit

Käyttäjän Tapio Haavisto 2 kuva

Comment: 

Kuka varastaa keneltä?  Poliittinen eliittimme on se varas, joka luulee olevansa hyväntekijä. Puheet ovat ovat vastoin tekoja, sillä liialliset kahleet ja ikeet työtätekevän kansan ja työpaikkoja etsivien yrittäjien niskassa uuvuttavat ahkerimmankin työläisen tai yrittäjän.

Kansa on työläiset ja yrittäjät, mutta niskan päällä hilluvat kaiken maailman besservisserit. Pitämällä liian kovaa palkkaa itsellään ja imemällä kansan tuotteesta itselleen liikaa, he sahaavat myös omaa oksaansa.

Onhan se nähty, että Suomen kansa ei ole tyhmää ja sen alistaminen on taidelaji, jolla eliitti hämää itseään sekä erityisesti vähäosaisia eli kansan syviä rivejä ja ahkerimpia yrittäjiksi suostuvia.

Harhaluulo on, että veroja kiristämällä voidaan kansantaloutta kohentaa ja lisätä työpaikkoja. Asia on ihan toisin, eli vain ”taakka” keventämällä myös ahkerat saavat palkkansa ja pystyvät muita ahkeria työllistämään.

Kikkailulla ei saada yhtäkään tuottavaa työpaikkaa tähän maahan. Pidetään vain porua yllä ja aletaan neuvoa täysin keltanokkina yritysmaailmaa ja höpöttää vastuullisuudesta. Se se onkin viimeinen vitsi ja naula yrittäjien ja ahkerien ihmisten arkussa. Se on alistajien juhlaa, ja vain oman edun ajamista. Kansalle saa puhua kuin pienelle lapselle, niin kuin se ei mitään ymmärtäisi.

Yhteiskuntavastuusta puhuminen on käsitteillä leikkimistä, joilla varsinkin vasemmisto yrittää hallita kansaa ja estää maatamme vaurastumasta siirtämällä keskustelun täysin hyödyttömille sivuraiteille!

Tällainen ”akateeminen” keskustelu on todellakin täysin turhaa, ja vain lisää vastakkainasettelua. Tämän tason keskustelu on pelkkää puuhastelua ja savua kansan silmille, mitä hyötyä tällaisesta hölynpölystä on vastuulliselle osalle Suomen kansaa? Ei siis yhtään mitään!!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.