Ensi vuoden osingonmaksajat alkavat erottua joukosta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Syksyn aikana on hyvä suunnata katseensa osinko- ja tulos- aristokraatteihin.  Nyt näkyy mitkä yritykset säästyvät Korona ongelmilta ja ovat keväällä hyvässä osinkokunnossa. Hyvää tulostuottoa tekevät ja osinkoa maksavat yritykset ovat varmoja sijoituskohteita.

Oheiseen taulukkoon on järjestelty Suomen pörssin (OMXHex ja First North) listojen osakkeita paremmuusjärjestykseen sen perusteella miten ne tulevat tänä vuonna maksamaan osinkoja.

Mukaan on otettu lisäksi Tulos/Pörssiarvo (E/P %) tunnusluku, joka kertoo paljonko yritys on tehnyt voittoa pörssiarvolleen. Jos tämä luku on suurempi kuin osinko niin on todennäköistä että osingonmaksukykyä riittää vielä ensi keväälle.

Kärkipään yrityksistä Raute, Keskisuomalainen, Aktia, Fortum, Nokian Renkaat, Alma, Alandsbanken, Kemira, UPM ja UB kuuluvat tulostuottonsa perusteella arvoituna ensi vuodenkin osinkoaristokraatteihin. Muiden kohdalla on epävarmempaa.

Listalle on mahtunut vain parhaat osingonmaksajat. Kaikki listalla olevat yritykset maksavat hyvää, selvästi korkotason ylittävää osinkoa. Useimmat ovat myös tulostuotoltaan hyviä.

On mahdollista, että jotkin yritykset maksavat osinkoa piilevästi, ostamalla omia osakkeitaan. Tätä osingonmaksutapaa ei ole otettu huomioon laskettaessa osinkotuotto prosenttia. Omien osakkeiden ostaminen on suomalaisen piensijoittajan kannalta pelkästään positiivinen asia. Veroja voi silloin siirtää siihen hetkeen kun myy osakkeensa. Ulkomaalaisten ja tiettyihin preferoituihin sijoittajaryhmiin kuuluvien suomalaisten toimijoiden kannalta asialla on vähemmän merkitystä. He maksavat vähemmän tai ei ollenkaan veroa osingoista tai myyntivoitoista.    

Lisää tietoa: Piksu Analyysit

Artikkeli: 
LiiteKoko
Image icon osinkoaristokraatit.jpg43.96 KB
Image icon päivitetty53.36 KB

Kommentit

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Onko kyse tosiaan tänä vuonna maksettavista osingoista vai tämän vuoden osingoista, jotka maksetaan ensi vuonna?

Joka tapauksessa voin olla suurimmasta osasta samoilla linjoilla, Talenomin osinkoprosentti on huomattavasti korkeampi kuin itse arvioisin. Mihin perustuu? itse arvioisin Talenomin prosentiksi korkeintaan 2%. Nelesin prosentti on myös aika korkea, perustuukohan se Metson viime vuoden osinkoon? Näinköhän pysyy sillä tasolla enää?

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

pari lisähuomiota:

1) Jos Nelesin ruåttalainen osto epäonnistuu, epäilen kurssin laskevan. Vähälle huomiolle on jäänyt Indereksen kommentti listautumisen ajalta: Venttilintekijöitä riittää maailmassa.

2) Mikähän mahtaa olla Keskisuomalaisen pitkän ajan näkymä? Kun puhutaan "osinkoaristokraatista", minua ei kiinnosta yhtään menneisyys. Mikä on ko. firman tulevaisuus 10 v. eteenpäin?

V: huono; taantuva alue ja ala. Pahinta on, että taidan omistaakin jonkun osakkeen?

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

On ollut pitkään laskevassa trendissä. Yleensä nousee keväällä ennen osingonmaksua ja sitten on taas loppuvuoden hiljaiseloa. Tunnuslukujen valossa kohtalaisen hyvä. Minullakin on salkussa, mutta harkitsen ainakin osan myymistä.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Tarkistin Talenomin osingon tältä vuodelta.  Se oli 0,125€ ja kun kurssi on 9,66€ tietämillä niin osinkoprosentti on 1,3 % tietämilä. Kyllä taulukossa tosiaan on Talenomin kohdalla virhe.

Kasvava yritys näytti kyitenkin olevan. Jätin kuitenkin tässä vaiheessa ostamatta kun tulos ja osinko ovat noin vaatimattomia.

Käyttäjän mikko kuva

Comment: 

Juu, Parin firman luvuissa oli virheitä. Päivitin taulukon analyysit osion taulukkoon perustuen.

M

PS  Analyysit osion osingot lasketaan pääosin mekaanisesti ennustettuun tuloskuntoon ja osinkohistoriaan perustuen. Nelesin lukujen tapauksessa käytettiin historiana Metson historiatietoja ja siksi luvut olivat kovasti yläkanttiin. Talenomin tapauksessa, osinkohistoriana käytettiin virheellisesti splittikorjaamattomia historia osinkoja. Nyt pitäisi olla kunnossa.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Onhan se ikävää, että kun yksi näkee tuon vaivan taulukon tekemisessä, muut vain kyyläävät virheitä. smiley

Mitä mieltä olette Sanoman ja TietoEvryn osingoista. Luullakseni Evli (?) arvioi ne 5 % pintaan.

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Tältä vuodelta odotan aika heikkoa tulosta ja sen myötä osinko olisi vain 3% tienoilla nykykurssista. Sanomaa en seuraa enää.

Comment: 

Hyvä lista. Citycon:n pääomistaja ei lisää luottamustani ko. firmaan, maksakoon juuri nyt mitä osinkoa tahansa. Osinkoaristokraatin pitää pystyä kasvamaan pitkään eli globaaliksi toimijaksi. Talenom ei minusta ole potentiaalinen globaali voittaja. Samasta syystä putoaa listalta pois Keskisuomalainen, varmaan myös kotimaiset pankit ja pankkiirit. Muuten lista on hyvä ja jotain sellaista mitä tarvitsenkin seur. 14 kk ...

PS. Huomasin olevani "Käyttäjä jo 7 vuotta 8 kuukautta" mutta viimeiset kolme vuotta kovasti passiivinen.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.