Yrittäjillä on hätätilanne koronatestien hitauden takia!

Käyttäjän Tapio Haavisto 2 kuva

Eräs yrittäjä kertoo, että koronatestien takia hän on tosi vaikeassa tilanteessa, kun koronatestien hitaus, 6 päivää, aiheuttaa akuuttia henkilöstöpulaa. Kuka tahansa voi mennä testauttamaan itseään ja on testien hitauden takia poissa ilman muuta syytä 6 vuorokautta töistä.

Akuuttina esimerkkinä on eräs työpaikka, jossa 15 henkilöstä vain yksi oli käytettävissä kuluvan viikon alussa! Voidaan kysyä, miksi viranomaiset ovat sallineet näin pahan epäkohdan syntymisen koronatestien hitaudesta johtuen. Vedotaan tietysti testien luotettavuuteen, mutta kyllä pikatestien käyttöön pitää saada vauhtia. Erilaisia nopeampia ratkaisuja on saatava välittömästi käyttöön ja viranomaisten ei nyt pidä hidastella, vaan vauhdittaa eri pikatestien yhdistelmien käyttöönottoa maassamme. Onhan Suomessakin jo nyt eräitä pikatestien käyttöön soveltuvia ratkaisuja ja ulkomailta taatusti löytyy lisää luotettavia ratkaisuja tämän akuutin ongelman ratkaisuun.

Kuvan lähde: wikimedia

Kommentit

Comment: 

>Voidaan kysyä, miksi

Voidaan kysyä, mikseivät kaiken maailman ulisevat spedet ymmärrä, ettei kokonaiskapasiteettia lisätestaamiselle ole jo pelkästään osaavan henkilökunnan puutteesta johtuen. Mutta koska ette ymmärrä kuitenkaan, niin sen kun sitten ulisette.

Comment: 

Tässä ongelmassahan on kyse puhtaasti julkisen sektorin tuottamien palveluiden huonoudesta; julkisella sektorilla ei tarvitse tehdä asioita laadukkaasti eikä kustannustehokkaasti ja silti suojatyöpaikka säilyy, koska tuottavat yksilöt ja yritykset ovat pakotettuja ylläpitämään yhteiskunnassamme loiseläjiä

Comment: 

Ja siinä toinen ymmärtämätön. Niin julkisella kuin yksityiselläkään sektorilla EI OLE tällä hetkellä resursseja enempään alkaen käsipareista ja loppuen tarvikkeisiin, joista on kova pula muuallakin. Mutta kun ei mistään mitään tiedä, niin tuollaista ulvontaahan se sitten aiheuttaa.

Comment: 

"...EI OLE tällä hetkellä resursseja  enempään alkaen käsipareista ja loppuen tarvikkeisiin..."  Tässä lauseessa sinä vain ja ainoastaan konkretisoit MIKSI sosialisoitu eli nevostoliittolaistettu, julkinen teveyden on huonoa, korjaan, erittäin huonoa. Ei ole huolehdittu resurssien riittävyydestä.

Nyt viikko kirjoituksesi jälkeen YLE kirjoittaa:  "HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kiittelee hallituksen esitystä laittaa noin 1,4 miljardia euroa koronatestaukseen. – Nyt viruksen torjunta ei jää ainakaan testaamisesta kiinni, arvioi Lehtonen."  https://yle.fi/uutiset/3-11547452

Jos sosialisoidun HUS:in Lehtonen puhuu totta niin aika nopeasti niitä käsipareja ja tarvikkeita näyttää löytyvän....

Comment: 

Lehtonen puhuu skeidaa kuten niin usein ennenkin, koska testaustarvikkeista ja -laitteista on edelleenkin maailmanlaajuinen pula, eikä niitä tekijöitäkään ole vieläkään lähellekään tarvittavaa määrää. Mutta huutele vain, EVVK, paljastuu se karu totuus sinullekin myöhemmin.

Comment: 

Mikä ihmeen karu totuus ? Olen sanonut, että Suomen julkiset palvelut ovat arvotonta pas…aa ja että verorahoille ei saa vastinetta. Sinä konkretisoit julkisen sektorin huonouden syyksi testaustarvikkeiden ja -laitteiden sekä tekijöiden puutteen.

Toisin sanoen julkisella sektorilla tehty työ on erittäin huonoa; ei ole varauduttu kriisiaikaan, eikä rakennettu robustia alihankintaverkostoa, joka kykenisi toimimaan poikkeusoloissa eikä huolehdittu työn tuottavuuden kehittämisestä.

Kun maat laitetaan arvojärjestykseen mittarina testaukset/1000 000 ihmistä niin huono Suomi sijoittaa arvoasteikolla sijalle 46, jopa Bhutan menee ohi ! Eli erittäin huonoa ja arvotonta työtä Suomen julkiselta sektorilta. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Julkinen sektori on Suomen syöpäkasvain. Julkisen sektori tulee romahduttaa ! 

Comment: 

>ei ole varauduttu kriisiaikaan

Ihan oikeasti, sinun kyllä kannattaisi pitää suusi kiinni asioista joista et tiedä, etkä näköjään ymmärräkään, yhtään mitään. Et ymmärrä edes perusasioita.

Ei ole voitu varautua kriisiin, josta ei tiedetty ennen vuodenvaihdetta mitään, koska testaussarjoja ja reagenssiaineita ei ollut COVID-19-virukselle olemassakaan. Ja sitten kun oli, ostivat kriisimaat käytännössä kaikki varastot tyhjiksi, kuten pyrkivät tekemään edelleenkin. Eikä se osaavien testaajien määrä edelleenkään ole lähellekään tarvetta, eikä tule olemaankaan aikoihin, koska kukaan ei näitä ihmisiä palkkaa ja kouluta etukäteen tyhjää toimittamaan ilman konkreettista tarvetta.

Ja se sitten tästä "keskustelusta", eli pidä vain kaikessa rauhassa harhaisista mielipiteistäsi kiinni. Eipä ole minulta pois. Näkemiin!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.