Korona epidemia on maailmanlaajuisesti hallinnassa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Tuleeko koronan (Covid-19) toinen aalto ja miten silloin käy taloudelle?  WHO:n tilasto (kuva oikealla) kertoo omalla tavallaan vastauksen.

Korona epidemia on kuolleiden määrän perusteella pysynyt maailmanlaajuisesti suurin piirtein samalla tasolla jo huhtikuusta alkaen. Epidemia on pahentunut joissain maissa ja helpottanut toisissa.

Sairastuneiksi todettujen päivittäinen määrä on tähän saakka kasvanut nopeammin kuin ihmisiä on ehtinyt parantua. Tähän on tullut muutos.  Päivässä paranee nyt hieman enemmän kuin päivässä sairastuu ja epidemia alkaa tämän perusteella olla hallinnassa. 

Moniin maihin tulee taudin toinen aalto ja tautitapausten määrä vähenee toisissa. Nämä kompensoivat toisiaan.  Kokonaisuutena olemme oppineet elämään taudin kanssa. Tauti ei kuitenkaan ilman rokotetta häviä ja olemme päätymässä rajoitteiden ja tautiepidemian haittavaikutusten väliseen tasapainoiluun.  

Lisää tietoa:  tilastot

Kommentit

Comment: 

Näissä korona-uutisoinneissa on suhteellisuudentaju hävinnyt kokonaan. Koronaan kuolleiden määrä pitäisi suhteuttaa kaikkien kuolleiden määrään.

Jos maailmassa on 7 miljardia ihmistä ja keski-ikä on 50 vuotta, tarkoittaa se, että joka vuosi kuolee 7’000 miljoonaa / 50 ihmistä = 140 miljoonaa ihmistä. Siis nyt

  • koronan ensimmäisellä puolivuotiskaudella olisi joka tapauksessa kuollut 70 miljoonaa ihmistä. 385’000 / päivä.

Kuinka moni heistä olisi tänä aikana kuollut tavanomaiseen kausi-influenssaan ja kuinka moni nyt kuoli kausi-influenssaan tai koronaan?

Totuus ei välttämättä vielä löydy tästä laskelmasta vaan on tarkasteltava käänteisiä lukuja:

Onko nyt koronan aikana joihinkin sairauksiin, esimerkiksi “luonnolliseen kuolemaan” kuolleiden määrä dramaattisesti vähentynyt ilman, että se johtuisi jostain uudesta ja mullistavasta lääketieteen keksinnöstä.

Jos on, niin mistä se johtuu?

Comment: 

>Mistä se johtuu?

Tuntemani asiantuntijan mukaan viruksilla on yleensä tapana heikentyä ja muuttua helpommin tarttuviksi ajan kanssa. Eli ehkä kysymys on vain tästä? Ja jos on, niin Suomen hysteerinen rajatkiinni-älykääpiölinja tulee kyllä vielä muuttumaan kaikesta vouhotuksesta riippumatta...

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.