Vinkkejä säästämiseen

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Toiset meistä ovat parempia kuin toiset rahan säästämisessä, mutta meillä kaikilla olisi varmasti syytä säästää pahan päivän varalle tai jotain tiettyä hankintaa varten. Säästämisen aloittaminen saattaa kuitenkin monella jäädä vain aikeeksi ja kerromme itsellemme, että alan säästämään kun täytän tämän ja tämän verran vuosia, tai alan säästämään sitten kun olen parempi palkkaisessa työssä. Oli syy mikä tahansa, niitä on usein monia. Säästäminen kannattaa kuitenkin aloittaa, oli miten vähän rahaa tahansa mistä säästää. Vaihtoehtoisesti voit luoda esimerkiksi säästötilin, johon sinulla on aina pääsy, niin ei tarvitse huolehtia siitä, jos rahat loppuvatkin kesken kuukauden juuri säästämisen takia. Kannattaa myös harkita automaattisia siirtoja, jotta säästäminen ei vahingossakaan unohdu. Eli esimerkiksi asettaa kuukausittainen automaattinen tilisiirto käyttötililtä säästötilille, niin siirtämisestä ei tarvitse itse huolehtia ja tuskin edes tulet muistamaan rahan olemassaoloa!

Mutta miten säästää?

Tärkeää säästämisen aloittamisessa on päästä kaikista mahdollisista veloista eroon - on nimittäin aika surullista, että kun sinulle maksetaan palkka, menee se suoraan toisen pussiin. Yritä siis päästä kaikista veloista eroon niin nopeaa kuin mahdollista, jotta voit päästä säästämään itseäsi varten mahdollisimman nopeasti. Suurien summien maksaminen kerralla toki kirpaisee, mutta velat monesti kerryttävät monesti myös korkoa, joka aiheuttaa sen, että pitkällä juoksulla itse asiassa maksat enemmän kuin velkaa alunperin edes otitkaan. Saatko kenties naapurin vanhukselta hieman taskurahaa auttaessasi häntä pihatöissä? Ehkäpä saat joka vuosi rahaa lahjaksi syntymäpäivänäsi. Pääasia on, että kaikki ekstra raha mitä saat, tulisi laittaa säästöön. Jos niin sanottua ekstraa ei mistään tule, täytyy itse olla vastuussa rahan säästämisessä. Onlinebingot, kuten Casinohuoneen bingo, todistavat bingon suosion - nyt maailmalla on myös liikkeellä bingoon pohjautuva kikka, jolla voi säästää rahaa. Tämän niin kutsutun rahabingon avulla voit säästää vuodessa helposti yli 1000 euroa! Tulosta itsellesi bingoruudukko, jossa on numerot 52:en asti. Ideana on, että pistät joka viikko säästöön haluamasi summan bingolapusta ja sen jälkeen voit raksittaa summan pois. Lapusta löytyy suurempia ja pienempiä summia, joten voit valita itsellesi sopivat summat viikoittain. Jos suoritat koko bingoruudukon täyttämisen, voit vuoden jälkeen huutaa “bingo” ja kas kummaa, tililläsi on huikeat 1378 euroa!

Kannattaa alkaa kirjaamaan, kuinka paljon rahaa menee ruokaan. Kun tämän tekee, huomaa varmasti, että vähemmälläkin pärjäisi. Ruokaostokset kannattaa suunnitella etukäteen ja yrittää käydä kaupassa mahdollisimman harvoin. Mitä useammin löydämme itsemme ruokakaupasta, sitä useammin myös teemme heräteostoksia. Suunnittele siis viikoittaiset ruokailusi etukäteen, niin voit säästää rahoistasi sievoisen summan. Joskus kannattaa myös pitkittää kaupassakäyntivälejä kokkaamalla ruokaa niistä asioista, mitä kaapista löytyy. Jos et ole mielikuvituksellisin kokkaaja, internetistä löytyy aina apua resepteihin . Lisäksi yritä ostaa ruokakauppojen omia tuotemerkkejä, sillä ne ovat usein paljon halvempia. Jos et saa työsi tai koulusi puolesta lounasta, suunnittele myös nämä etukäteen ja pakkaa omasi mukaan, siinä säästää hyvin ison määrän viikoittaisesta ruokabudjetista.

Maksatko kuukausittain salijäsenyyden? Onko sinulla Spotify Premium ja maksatko kuukausittain Netflixistä? Meillä monilla on useita eri automaattisia maksuja, jotka summaamalla saattavat olla yllättävänkin suuria summia. Harkitse tarkkaan mitkä ovat sellaisia asioita, jotka välttämättä tarvitset ja joita ilman taas voisit ehkäpä elää.

Ole myös tarkkana veden ja sähkön kulutuksen kanssa. Älä anna veden juosta turhaan, jos sille ei ole tarvetta ja laita valot pois päältä huoneista, joissa sitä ei tarvita. Lisäksi kannattaa minimoida mainosten vaikutus itseesi. Itse voin ainakin myöntää, että sähköpostiini saapuvat mainosviestit saavat minut joskus tekemään ostoksia netissä . Koita siis peruuttaa nämä automaattiset mainosviestit. Jos toden teolla tarvitset jotain, mieti voisitko ehkäpä lainata sitä naapurilta tai ystävältä? Säästämisen aloittaminen on se hankalin askel, mutta kun vauhtiin pääsee, tulee siitä jopa koukuttavaa. Näiden vinkkien avulla pääset varmasti hyvään alkuun!

 

Kuvan lähde: https://pxhere.com/en/photo/572367

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

> alan säästämään kun …

Sitten pitää osata myös tuhlaamisen taito. Moni säästeliäästi elävä ajattelee, että alan säästämään sitten kun …

Jos ei hallitse sekä säästämistä että tuhlaamista itse elämästä tulee lopulta pakkomielle.

Comment: 

"Sitten pitää osata myös tuhlaamisen taito"      - wautsi.

Enpä malta olla toistamatta toisin sanoin kun niin kosketti minua:

Tuhlaaminen on elämää ja elämän iloa. Säästäväisyys on viisautta   wink

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.