Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä menee huonosti

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Yli 90% kaikista yrityskentän uusista nettotyöpaikoista on vuoden 2001 jälkeen syntynyt pieniin ja keskisuuriin (pk) yrityksiin.

Suomen Yrittäjien pk-barometrin mukaan pk yrityksillä menee nyt huonosti:

 • liikevaihdon kasvu hiipuu
 • investoinnit pienenevät
 • syntyy vähemmän uusia työpaikkoja

Suuret yritykset kykenevät huonojen aikojen tullessa siirtämään toiminnan painopistettä ulkomaille, mutta pk- yritykset ovat enemmän kotimaa sidonnaisia. Siksi kotimaan huonontuvat näkymät saattavat näkyä pk- yrityksissä ennen ja pahempina kuin suurissa pörssiyrityksissä. Erityisen selvästi tämä ilmiö näkyy pienissä vientiyrityksissä.

 

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Hallituksen budjettiluonnos lupaa velka- ja omaisuuden myyntiin perustuvaa elvytystä kaikkialle - palkkoihin, eläkkeisiin, yritystukiin, yrityspalveluihin, tieinvestointeihin,... 

Yhteiskuntaan työnnetty ylimääräinen raha valuu palkkoihin sekä työttömyydestä ja vanhuudesta maksettuihin palkkioihin. Sillä tavallahan se raha kuluttajille siirtyy. Tällä on toinen nimi -  korkea kustannustaso ja heikko kilpailukyky.

Investoinnit pysähtyvät ja tuotantoa siirtyy muualle Eurooppaan samalla tavalla kuin edellisenkin elvytysjakson v 2008...2015 aikana. Sijoittajan kannattaa varautua:

 • Kannattaa välttää pieniä suomalaisia vientiyrityksiä, joiden tuotanto tapahtuu kotimaassa ja suosia yrityksiä joiden toiminta on pääosin ulkomailla.
 • Työttömyys ja kansalaisten hätä pahenee viiveellä. Asuntoihin kannattaa sijoittaa vasta kun työttömyys on noussut.  Kansalaisten hätä tarkoittaa edullisia asuntoja ja kiinteistöjä.

Comment: 

Työpaikkojen syntyminen ja työpaikkojen sijainti ovat kaksi eri asiaa. Usein on niin että suuret yritykset synnyttävät työpaikat, mutta ne sijaitsevat pienissä yrityksissä.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Apple työllistää suoraan 80 000 työntekijää ja Apple-arvoketjussa on noin 2 000 000 työntekijää.

 https://www.apple.com/job-creation/

Suhde on 1 : 25

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.