Rakentajien liikevaihdot uhkaavat asuinrakentamisen mukana laskea

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Asuntorakentaminen hidastuu. Myönnetyt rakennusluvat ovat pudonneet 20% vuoden 2018 alun huippuluvuista ja aloitettujen kohteiden määrä on sekin lähtemässä laskuun.

Asuntorakentamisen hidastuminen voi tietää pieneneviä liikevaihtoja sellaisille rakennusalan toimijoille kuten: Ramirent, Cramo, YIT, SRV, Lehto Group

Korjausrakentamiseen ja kiiteistönhuoltoon erikoistuneet Caverion ja  Consti ovat sen sijaan paremmin suojassa suhdanteiden vaihtelulta.

Asuinrakentamisen ohella myös teolliset investoinnit ja teollisuusrakentaminen hiljenee. Uuden hallituksen ohjelmassa olevat infrastruktuurirakentamisen kohteet voivat tuoda toivottua piristystä tai ainakin lievitystä. 

Lisää tietoa:  Tilastokeskus

Kommentit

Käyttäjän Jouni Santara kuva

Comment: 

Hei sijoituksen ammattilaiset, 

Blokkasin tästä meidän omassa palvelussamme juuri äsken kattavan artikkelin & luvut näyttävät meidän Tallinnasta siltä, että monet isot kehittäjät (mm YIT Eesti) sakkasiva jo Q1/2019 melko pahasti alas.

Voin lisätä tänne julkisen linkinkin, mutta kysyn ensin päätoimittajalta mitä sivuston protokolla tästä sanoo. Pistäkää vaikkapa YV minulle jos ette löydä kotiselaimen blogia & sivustoa netin haulla.

-Jouni 

 

Käyttäjän Piksu kuva

Comment: 

Linkki mainitsemaasi erinomaiseen artikkeliin löytyi piksun "uutiset" sivun kohdasta "Baltian uutiset". 

Mutta tässä vielä linkki:  http://www.tere-tech.eu/balticfinns/?p=63950

Noudatamme seuraavia periaatteita:

  • Linkit hyvää tietoa sisältäviin avoimiin lähteisiin, kuten tässä tapauksessa, ovat toivottavia ja ilahduttavat kaikkia
  • Linkit, joiden tarkoitus on johdattaa lukija maksulliseen sisältöön tai sitten sivulle jonka tarkoitus on mainostaa jotain maksullista eivät ole mahdollisia (ellei maksa siitä että mainostaa piksun sivuilla)
  • Artikkeleiden sisällöt on tehty kertomisen ilosta eikä sisälöissä voi olla mainoslinkkejä tai materiaalia (ellei siitä erikseen maksa)
  • Artikkelin lopuksi kirjoittaja kertoo sidonnaisuutensa (yrityksensä tai oman bloginsa). Jos artikkelin sisältö on mielenkiintoista ja luo kuvan osaamisesta niin tämä linkki toimii samalla myös mainoksena.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.