Kaikki puoluejohtajat kannustavat juuri nyt kansalaisia sijoittamaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

 
Puoluejohtajat ovat yksimielisiä siitä, että suomalaisia pitää kannustaa säästämään ja sijoittamaan. Suurimman osan mielestä myös eri sijoitusmuotojen verokohtelun tulee olla tasapuolista, vaikka muutaman vastaajan mielestä tasapuolisuudesta poikkeamisellekin on perusteita. Puoluejohtajien mielestä  säästämisen ja sijoittamisen edistäminen tukee myös suomalaista omistajuutta.

​Kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Jussi Halla-aho, SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari ja vasemmistoliiton Li Andersson toteavat, että verotuksen ei tulisi ohjailla sijoitusmuotojen valintaa,

”Eri sijoitusmuotojen houkuttelevuuden tulee perustua riskeihin ja hyötyihin, ei verokohteluun”, Halla-aho kiteyttää perusteluissaan.

”Verotuksen pitää olla tasapuolista ja reilua sekä pienille että suurille sijoittajille, eikä sen pitäisi ohjata sijoituskohteiden valintaa”, toteaa puolestaan kokoomuksen Orpo.

Vasemmistoliiton Andersson kehittäisi välillisen sijoittamisen verotusta niin, että se vastaisi paremmin suoran sijoittamisen tuottojen verokohtelua.

”Nykytilanteessa verotukselliset edut voivat ohjata sijoituspäätöksiä, mikä johtaa siihen, ettei pääoma aina kohdistu kansantalouden kannalta optimaalisesti eikä verotuksen neutraliteetti toteudu.”

Keskustan Juha Sipilä toteaa perusteluissaan, että eri sijoitusmuotojen verotus suhteessa toisiinsa on tällä hetkellä kutakuinkin kohdillaan.

Tasapuolisuudesta voi poiketakin

Sinisten Sampo Terhon ja kristillisdemokraattien Sari Essayahin mielestä voi kuitenkin olla perusteltua, että eri sijoitusmuotoja verotetaan eri lailla. Essayah pitää listaamattomien ja listattujen yritysten verokohtelua perusteltuna.

”Listaamattomien yritysten omistajat kantavat yrittäjäriskin ja osallistuvat yleensä itse yrityksen toimintaan.”

Sinisten Terho taas haluaisi vapauttaa pörssilistattujen yhtiöiden pienet osingot verotuksesta.

”Se suosisi vahvemmin omistajuutta, suomalaista säästämistä - ei keinottelua, vakaita osinkoja maksavia yhtiöitä - ei riskisijoituksia ja kohdentuisi osakesäästötiliäkin voimakkaammin nimenomaan piensijoittajien eduksi.”

Suomalaisten rohkaiseminen säästämään ja sijoittamaan saa kannatusta yli puoluerajojen.

”Sijoittamiseen tulee kannustaa pitämällä huolta esimerkiksi siitä, että sijoitustuotteita markkinoidaan asiallisesti, hinnat ovat vertailukelpoisia ja tuotteet ymmärrettäviä”, kiteyttää vihreiden Pekka Haavisto.

 

Kommentit

Comment: 

"Vasemmistoliiton Andersson kehittäisi välillisen sijoittamisen verotusta niin, että se vastaisi paremmin suoran sijoittamisen tuottojen verokohtelua."

Tämä tarkoittanee rahastojen ja sijoitusyhtiöiden verotuksen samankaltaistamista suoran henkilöomistuksen verotukseen eli edellä mainituille entiteeteille suurempia veroja.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Mielestäni ko. vaalikampanjassa on ollut kovin sekavia puheita. Olen hyvin laimeasti seurannut, mutta mielestäni Rinne jossain vaiheessa kannatti Sipilän 18 maakuntaa ja vähän myöhemmin suom. "suur"kaupunkien maakuntia. Varmaan asiasta olisi hyvä tulla selvyys ennakkoäänestyksen jo alettua. Vrt. myös https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006059359.html 

Mitä tulee vasemmiston mahd. päätöksiin hallituksessa, niin Li Andersson on tähän asti tarjonnut lääkkeeksi kaikkiin mahdollisiin  ongelmiin varakkaiden ja pääomien ankarampaa verotusta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.