Finnvera on Suomi Oy:n yhteinen pankki

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomi Oy:n tärkeä työkalu on Finnvera. Sen  tehtävä on kilpailla markkinaehtoisesti toimivien pankkien kanssa tarjoamalla yrityksille lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera on osa kansallistettua pankkiliiketoimintaa. Finnveran kilpailuetu pankkeihin nähden on se, että sen vastuut ovat valtion vastuita ja se voi rahoittaa toimintaansa edullisesti valtion luottoluokituksen tuoman selkänojan turvin. 

Finnveran vienti ja erityistakuut ovat viime vuosina kasvaneet nopeasti ja ne ovat tällä hetkellä kooltaa 27 Mrd€. Summa on kooltaan suurin piirtein puolet valtion budjetista tai runsas kolmasosa kaikesta viennistä. Finnveran takausten ja lainojen turvin rahoitetaankin kasvava osa yritysten tuonnista ja viennistä.

Finnvera on myös ulkopolitiikan työkalu. Finnvera rahoitusta tai takausta ei helposti saa, jos kohdemaa on riskinen, tai jos poliittisesti on tarkoituksenmukaista vähentää liiketoimintaa kyseiseen suuntaan. Yritysten vientituet on WTO sopimuksissa pitkälle kielletty. Finnvera on tapa, jolla voidaan tarjota yrityksille helpotuksia vientiin ilman että rikottaisiin noita WTO:n sääntöjä.  

Finnvera on laajentanut toimintaansa vientitakuista myös muualle pankkitoimintaan. Finnvera rahoitusta saa yritysostoihin, yriyksen perustamiseen ja kasvuvaiheisiin. Finnverasta onkin kasvamassa merkittävä yrityslainoittaja, joka pystyy monessakin asiassa ohittamaan perinteiset pankit. Finnvera on meidän kaikkien yhteistä omaisuutta ja se on siksi tärkeä meille kaikille.

Lisää tietoa:

 

 

Kommentit

Comment: 

EI ole meidän yhteistä omaisuutta. Se on valtion omaisuutta ja kansalaiset eivät hyödy mitenkään siitä. Omaisuus on jotain sellaista, mihin sinulla on käyttöoikeus.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.