Sotealan ammattilainen

Käyttäjän J.Vahe kuva

En viitsi enää pöyristellä puheita ihmisroskasta, mutta somehälinän seurauksena katsoin, millä muskeleilla Pihlajalinnan Oulun johtajaksi on noustu. Ylioppilaaksi on kirjoitettu ja perheyrityksestä saatu töitä.

Sitten on piiiitkä rivi luottamustehtäviä kepun mandaatilla, ml. kansanedustajuus.

Äkkiä vain näytöt loppuivat ja potkut tulivat yhden (1) sanan takia.

 

__________________________________________________________________

 

Ei liity mitenkään aiheeseen, mutta vähän kummaahan se on, että yhden tilaston mukaan Suomi on eräs maailman vähiten korruptoitunut maa, mutta toisaalta lobbaukseen käytetään paaaljon rahaa.

Ja ilmeisesti sotefirmojen johdon rekrytointi on kanssa tavallisen vaikeaa ja ala turbulenttia.

 

En taatusti omista ensimmäistäkään Pihlajalinnan osaketta.  

Kommentit

Comment: 

Hyvinhän kommentointi onnistuu, kun on vain edes likipitäen selvin päinlaugh

Comment: 

Ihmisroska kuulostaa sanana pahalta. Kun sen laittaa alkuperäiseen kontekstiin, niin se ei kuulosta enää ihan niin pahalta. Moilanen puhui kaupunkikuvasta, siisteydestä ja viihtyvyydestä ja siitä, että Oulun Isokatu tuntuu likaiselta sekä turvattomalta.

"Nyt kysyisinkin, että tässä on kivetyksen likaisuutta ja muuta roskaamista käyty keskustelua, mutta mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon, siis tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen."

Luulenpa, että kadun varrella asuvat työtä tekevät veronmaksajat ovat hiljaa hyväksynet Moilasen sanavalinnan. Ei ole kivaa illalla kuunnella juopporemmin mekastusta ja aamulla töihin mennessä väistellä oksennuksia ja kusilätäköitä. Vastaleiri käytti väärää sanavalintaa kätevästi aseenaan.

Medioitten otsikot kirkuu "ihmisroskaa". Ihmiset tietävät Moilasen puhuvan ihmisroskasta ja Google muistaa myös vuosikausia. Iso tahra Moilasen CV:een. Harva tietää asiayhteyttä. Median osuutta näiden lipsauttelukohujen esille nostamisessa ei voi vähätellä. 

Elämme mielensäpahoittamisen aikoja. Ja uutisvirran seassa seilaa paljon klikkihuorausotsikoita. Rotuun, uskontoon tai sairauteen liittyvät kansanomaiset nimittelyt on julkisuudessa käyttökiellossa. Työporukalla, kaveripiirissä ja jopa ammattislangissa niitä käytetään kyllä, kun lapiolla raavitaan jäätynyttä oksennusta kadulta, mutta julkisuuteen tai asiakkaan korviin niitä ei saa päästää. 

Nimittelyä ei tietenkään pidä hyväksyä. Yksittäisellä lipsautuksella on näinä aikoina kuitenkin liiankin kovat poliittiset vaikutukset. Keskitytään yksittäiseen sanaan, eikä oikeaan ongelmaan. Aiemmin varoitus on riittänyt ensimokaajalle.

Enpä tiedä mitä Isonkadun päihderiippuvaisille aiotaan tehdä, eikä se näytä ihmisroska-kohun takia ketään kiinnostavan. Ehkäpä tämän kohun ansiosta voidaan unohtaa koko ongelma, eikä tehdä sille mitään.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

, että potkut tutlivat kevyesti, katsoin itse saman viedeopätkän samoin ajatuksin.

Oma kirjoitukseni koski sitä, että työ oli myös saatu... hmm erikoisin perustein. Sotealalla työskentelee vuosia opiskelleita kokeneita ihmisiä ja heidän esimiehensä on ylioppilas, jonka työkokemus on ihan toisen alan firmasta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.