Sijoitussäästötilit: paholainen asuu yksityiskohdissa

Käyttäjän J.Vahe kuva

Olen ymmärtänyt sijoitussäästötilin ajatuksen olevan, että tilin sisällä omaisuutta voisi kartuttaa ilman veroseuraamuksia. Vero menisi vasta nostoista.

Huomioni kiinnittyy mietinnön pohjoismaisiin verrokkeihin ( s. 181 alkaen): Ruotsissa verotetaan laskennallista tuottoa, oli sitä tai ei, Tanskassa on melko korkea veroprosentti.

Olen jokseenkin satavarma, että kun Suomessa verenhimoiset porvarit on saatu aisoihin, omaisuustulojen maksimiraja on jotain 500 euroa. Muutoksia saa tehdä vain karkauspäivinä, järjestelmä koskee vain 38-39-vuotiaita ja pankki kuppaa kaiken mahdollisen tulon ja omaisuuden itselleen. Järjetön yliregulaatio nähtiin jo PS- eli pissistileissä.

Ei tässä mitään hätää ole. Sipilällä ja minulla on vakuutuskuoret (taitaa olla yhtä montakin) sillä erotuksella, että minä kyllä tiedän, mitä niissä on ja päätän itse sisällöstä. Vakuutuskuoresta saa sijoitetun pääoman nostaa viimeistä penniä myöten, vain voittojen nostamisesta menee veroa. Varakkaampia varten on olemassa vielä mukavampia järjestelyjä. (Linkin otsikko on siis: "Miljardööri ei näy tulokärjessä.")

Kokoomus on ollut 11 vuotta hallituksessa ja suurempaa kiirettä ei ole pidetty. Tuossa kuvaan kok:n ed. Koskisen työryhmän ehdotusta, joka haudattiin hiljaa kuin Rosvo-Roope.

Seuraavassa hallituksessa istunee Antti Rinne, joka on eläkekorotukselleen löytänyt jo maksajankin: omaisuustulot. Hiukan voisi miettiä, pystyisikö vasemmisto 200 vuodessa keksimään jonkun muunkin rahoituskohteen (Marxin synttäreitähän vietettiin juuri). Vaihtoehtoina voisi mainita esim. byrokratian sekä puolue-, yhdistys- ja yritystukien vähentämisen.

Yhdessä asiassa Rinne on oikeassa. Alle 1400 euron eläke on pieni, sopisi vain pohtia, pitäisikö ihmisen itsensä säästää työssä olleessaan eikä luottaa siihen, että yhteiskunta hoitaa asiat sellaisten finanssinerojen kuin Riitta Prusti, Arja Alho, Ulf Sundqvist, Jorma Reini ja Erkki Tuomioja voimin.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Monilla liiketoiminnan osa-alueilla tärkeää on tuotteen hinta/laatu suhde. Finanssialalla on toisin. Valtio tekee lain siitä minkä kokoisen veronkierron voi tehdä minkäkin nimisellä tuoteella. Veronkierron määrä on monasti tuoteen oleellisin myyntiargumentti. Näin on usein muun muassa seuraavien tuotteiden kohdalla:

 • säästövakuutus
 • sijoitusvakuutus
 • kapitalisaatiosopimus
 • sijoitusrahasto
 • kertamaksullinen eläkevakuutus
 • sijoitussäästötili tai osakesäästötili  (suunnitteilla)

Tämän tyyppisten lakien mestarointi on selvästi yhteiskuntaa vahingoittavaa. Jos tehdään lakeja jotka määrittelevät veronkiertotuotteita niin ei se voi olla järkevää toimintaa. Järkevää olisi yksinkertaisesti alentaa yksityishenkilöiden pääomatulojen veroastetta kaikilta ja samalla tavalla.

Miten tähän on tultu ?  Poliitikkojen lobbaamiseen käytetään yhden tutkimuksen mukaan rahaa suomessa 120€ jokaista suomen kansalaista kohden. Enemmän kuin juuri missään muualla. En tiedä miten noita rahoja käytetään. Ei sitä moni tiedä. Lobbaajat ovat yleensä yhdistyksiä tai "yleishyödyllisiä" yhdistyksiä, joiden tulos ja tase tietoja ei saa asiakastiedosta. Enkä ole myöskään saanut ostettua poliittisten puolueiden taustajärjestöjen tuloksia ja taseita. Ovatko nämä lait syntyneet ilman voitelua puhtaasta hölmöydestä ? Tuo viittaamani tutkimus nosti aavistuksenomaisen epäilyksen että etuuksia (esim. työpaikkatarjouksia,.. )  siirtyisi jotenkin ja jonnekin.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

... väitöskirja osuu tutkimattomaan kohtaan. Tuossa 8 v. vanhassa kommentissani (tosin ilman kirjautumista) huomautan, että silloin YO:n tietokannasta ei löytynyt oikein mitään Suomesta hakusanalle "lobbaus" Linkki

Ja Blom tuntee aiheen devil

Comment: 

Kun "Veronkierto on verojärjestelmän sääntöjä noudattava, mutta lakien tarkoituksesta poikkeava toiminta omien verojen pienentämiseksi tai välttämiseksi kokonaan", niin eihän sijoittajan kannalta ole kyse veronkierrosta vaan lain mukaisesta verosuunnittelusta.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

... on yksi termi. Valtioenemmistöiset Neste ja Fortum esim. pitävät Irlannissa tytäryhtiöitä, jotka "toimivat" lentokenttähotelleissa ja joitten paljasjalkaiset hallituksen jäsenet ovat tuhansien firmojen hallituksissa. Menettely on ihan sama, jota ankarasti paheksuttiin, kun Nordean pari työntekijää oli moista kertonut asiakkailleen. Kuvittelisin, että tuon linkin  ulkom. holdingyhtiöt VOIVAT osittain olla samanlaisia.

Menettely on kovasti laillinen edelleenkin, kun muistetaan tsekata, ovatko hallituksen jäsenet elossa. 

Miten tuo hyödyttää kansantaloutta, on jäänyt minulle epäselväksi.

Comment: 

Kun herraa sivalsit...

Väärässä hän on siinä, että köyhien eläkeläisten eläkkeitä pitäisi korottaa kaikkien nykyisten (tai tulevienkin) palkansaajien kustannuksella. Oikeassa taas siinä että heidän eläkkeitä pitäisi korottaa. Koska korkeita eläkkeitä nostavat ovat varastaneet nuoremmilta sukupolvilta eniten, kohtuullisinta olisi siirtää heiltä pois pienituloisten eläkeläisten tilanteen parantamiseksi. Jos täydellinen rahastointi olisi tehty, hyvätuloisia eläkeläisiä tarvitsisi kuunnella. Nyt siihen ei ole tarvetta. Kulutusjuhlta on rahoitettu määrällisesti suuremmin muiden varoilla kuin niillä eläkeläisillä jotka saavat pennosia.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.