Käyttäjän Piksu blogi

Käyttäjän Piksu kuva

Suomalaisten työpanoksesta yli 50% päätyy hyvinvointivaltiolle

Poliittisessa keskustelussa on monasti tuotu esille se, että työllisyyttä pitää edistää jotta julkinen hyvinvointivaltio voitaisiin säilyttää. Piksu selvitti teemmekö töitä ennen kaikkea julkisen hyvinvointivaltion hyväksi vaiko enemmän omaksi hyväksemme.

Kyllä poliitikkojen käsitys oli oikea. Teemme töitä ennen kaikkea julkisen hyvinvointivaltion hyväksi.

Piksun tekemän laskelman mukaan noin 52% yksityisellä työnantajalla työtä tekevän henkilön tekemästä lisäarvosta siirtyy erilaisten veroluonteisten maksujen muodossa hyvinvointivaltiolle. Henkilölle itselleen jää 40% (laskelma oikealla).

Käyttäjän Piksu kuva

Piksun "Pörssikurssit" sivu on päivitetty

Piksun Markkinat/Pörssikurssit sivu on päivitetty. Sivua katsomalla saa nyt nopeasti hyvän yleisnäkemyksen pörssikurssien (Suomi, Ruotsi, Saksa, USA, Japani, Intia) viimeisen vuoden kehityksestä.  Sivulla on lisäksi osakemarkkinoiden hermostuneisuutta kuvaavan VIX indeksin graafi.

Käyttäjän Piksu kuva

Julkisten omistajien on vaikea penetroitua pienten yritysten omistajiksi

Yksityisten kasvollisten omistajien ohjauksessa olevat pienet ja keskisuuret yritykset ovat vastanneet kaikesta viimeisten viidentoista vuoden aikana tapahtuneesta työvoiman lisäyksestä selviää Pk- yritysbarometristä.

Julkisten omistajien on ollut vaikea penetroitua mukaan pienten listaamattomien yritysten omistajaohjaukseen. Mutta kun yritys kasvaa ja listautuu niin silloin julkinen omistaja pääsee monasti jossakin vaiheessa mukaan.

Käyttäjän Piksu kuva

Finanssivalvonta toivottaa Nordean tervetulleeksi

Nordean yhtiökokous on päättänyt siirtää pääkonttorinsa Suomeen 1. lokakuuta 2018 alkaen. Nordean pääkonttorin siirron myötä Suomen pankkisektori kasvaa noin kolminkertaiseksi suhteessa bruttokansantuotteeseen.

– Euroalueen vakauden kannalta on toivottavaa, että mahdollisimman monet suurista pankeista olisivat yhteisen pankkivalvonnan ja kriisinratkaisuneuvoston alaisuudessa. Suomen pankkisektorille Nordean muutto tarkoittaa kilpailuedellytysten tasapuolistumista, kun suurin osa pankkisektorista tulee samanlaisen valvonnan ja sääntelyn piiriin, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen toteaa.

Käyttäjän Piksu kuva

Piksussa huolto.

Piksussa on käynnissä huolto. Toiminnassa voi olla häiriöitä. 

Käyttäjän Piksu kuva

Turku Science Park on esimerkillisen hyvin menestynyt liiketoimintapuisto

Turku Science Park Oy:n vuonna 1989 toimintansa aloittaneesta yrityspuistosta maailmalle ponnistaneet yritykset työllistävät tällä hetkellä noin 700 henkilöä, tekivät viime vuonna noin 78 miljoonan euron liikevaihdon. 

Turku Science Park Oy:n yrityshautomossa on toimintansa käynnistänyt yhteensä 210 yritystä. Niistä itsenäisenä yhtiönä toimii edelleen runsas puolet, noin 110 yritystä.  Tarkastelun ulkopuolelle jäi noin 15 sellaista yritystä, jotka ovat fuusioituneet tai myyneet liiketoimintansa osaksi toista yritystä.

Käyttäjän Piksu kuva

Piksussa julkaistaan maaindeksien vertailutaulukkoa

Piksu:n ylävalikon kohdasta "Analyysit -> Maaindeksit" löytyy maaindeksien vertailutaulukko, jota on tarkoitus ylläpitää kuukausittain.

Vertailu perustuu indeksin sisällölle lasketuille tunnusluvuille (P/E, P/B, P/S, P/Cfl), sekä valituille muille maakohtaisille parametreille. 

Vertailu on tarkoitettu ennen kaikkea salkunhoitajalle, joka rakentaa asiakkaalle tai rahastolle tasapainoista ja suorituskykyistä hajautusta.

Vertailutaulukko näkyy parhaten kun menee kohtaan "Analyysit -> Maaindeksit", mutta tässä on ote taulukosta:

[Your user agent does not support frames or is currently configured not to display frames.

Käyttäjän Piksu kuva

Suhdannekuvassa on orastavia merkkejä paremmasta

Saksan suhdannekello (IFO) on jo kolme kuukautta tehnyt käännettä kohti parempaa ja ennustaa nyt realitalouden käännettä kesäksi 2012. 

Maailman suhdannekuva on kuitenkin epäyhtenäinen eikä varmaa suuntaa ole. USA:n ja vientimaa Saksa:n orastavaa toiveikkuutta varjostaa kauko-idän vaisu kehitys.

Makrotalouden kasvulle on kohtuulliset ulkoiset edellytykset:

Käyttäjän Piksu kuva

Osakemarkkinat rauhallisia; tyyntä myrskyn edellä?

Ammattisijoittajat puhuvat osakemarkkinoiden volatiliteetistä. Mutta mikä on tuo mystinen termi. Volatiliteetti tarkoittaa sitä, miten paljon osakkeiden kurssit vaihtelevat ja mittaa siis hermostuneisuutta. Mitä suurempi on volatiliteetti sen suuremmat ovat mahdollisuudet voittoihin ja tappioihin. 

Käyttäjän Piksu kuva

Verohallinto: Veroilmoitus!!! Vielä ehdit

Käyttäjän Piksu kuva

Valtiokonttori: Sähköinen asiointi viranomaisten kanssa toteutunut !!

Käyttäjän Piksu kuva

Teknologia menestyy: Teknologiajohtajat palkkaavat lisää väkeä

Käyttäjän Piksu kuva

OECD: Korean ja Suomen lapset terävimpiä

OECD: Korea ja Suomi johtavat tänään julkaistun PISA tutkimuksen mukaan 15 vuotiaiden kyvyissä omaksua kirjallista tietoa ja digitaalista informaatiota. Suomen ja Korean (EWY) ohella myös seuraavat maat menestyivät hyvin:

  • Hong Kong (EWH)
  • Singapore (EWS)
  • Canada (EWC)
  • New Zealand
  • Japan (EWJ)

(Kyseisen maan indeksiä seuraavan iShares ETF rahaston kaupankäyntitunnus on suluissa.)

Tutkimuksessa testattiin yhteensä puoli miljoonaa lasta yli 70 maassa. Koe oli puolen tunnin mittainen ja testasi kirjoitetun ymmärtämisen ohella myös matemaattisen ja tieteellisen aineiston omaksumiskykyä. 

Käyttäjän Piksu kuva

Mikroluottoinstituutioiden voitontavoittelu korvaa vähäosaisempien avunannon

Näin vastaa Hankenilla väitellyt Ashim Kar "Yleisesti tämä ilmiö pätee useaan mikroluottoinstituutioon, mutta ilmiö on vältettävissä", Kar väittelee Hankenilla 12. marraskuuta aiheenaan "Sustainability and mission drift in microfinance: Empirical studies on mutual exclusion of double bottom lines".

Kasvavaa mikroluottoteollisuutta, jonka alkuperäinen sosiaalinen tehtävä oli auttaa maailman vähäosaisimpia on viime aikoina kritisoitu siitä, ettäalkuperäinen tehtävä on vaihtunut voiton ja taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluun.

Käyttäjän Piksu kuva

DnB Nor öljy-yhtiösuositukset

DN.NO sivuston mukaan DnB Nor on alentanut ennustettaan öljynhinnalle:

v.2010 : 78$/barreli (80$)

v.2011:  85$/barreli (85$)

v. 2012: 95$/barreli (100$)

Taustalla on "pehmeämpi" markkina, suuremmat varastot ja kasvanut vapaa jalostuskapasiteetti.

DnB Nor toistaa ostosuositustaan Statoilille, mutta laskee tavoitekurssin tasolle 160NOK (170NOK). Viimeisin kurssi 17-09, 124.7 NOK. Parhaina eurooppalaisina öljyyhtiöinä DnB Nor pitää Statoilin lisäksi Royal Dutch Shell:iä.

Suosikit  etsintä- ja tuotantoyhtiöiden joukossa ovat Questerre QEC ja Noreco NOR.

Käyttäjän Piksu kuva

Matka Tukholmaan sijoitusmessuille

Säästä ja sijoita -messut Tukholmassa 7.10.-10.10.

Piksu, sijoittajan nettisivusto, ja ToTo-sijoittajakerho järjestävät ryhmämatkan Tukholman Säästä ja sijoita -messuille perjantaina 8.10.2010.

Säästä ja sijoita -messut eli "Spara & Placera - helt enkelt om din privatekonomi" vaikuttaa olevan Helsingin Wanhassa satamassa järjestettävien Sijoitus Invest -messujen kaltainen tapahtuma. Lisätietoja messuista löytyy nettisivuilta, tosin tätä kirjoitettaessa vielä aika niukasti. http://www.sparaochplacera.se/common/category.aspx?id=10155

Käyttäjän Piksu kuva

Nokian tulos odotusten mukainen

Nokian EPS oli analyytikkojen konsensusodotusten mukainen eli 0,11 euroa. Spekulointi yrityksen tulevista järjestelyistä jatkunee entisellään.

Käyttäjän Piksu kuva

Eduskunta hyväksyi lisäydinvoiman

Eduskunta hyväksyi Teollisuuden Voima Oyj:n, Posiva Oy:n ja Fennovoima Oy:n hakemukset valtioneuvoston periaatepäätösten mukaisesti. Äänestystulokset ja –jakaumat ovat saatavissa eduskunnan verkkosivuilla.

 

Äänestystulokset

Teollisuuden Voima Oyj:n hakemus ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta >>

Jaa: 120
Ei: 72
Tyhjää: 2
Poissa: 5

 

Posiva Oy:n hakemus käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakentamisesta >>

Jaa: 159
Ei: 35
Tyhjää: -
Poissa: 5

 

Fennovoima Oy:n hakemus ydinvoimalaitoksen rakentamisesta >>

Jaa: 121
Ei: 71
Tyhjää: 2
Poissa: 5

Käyttäjän Piksu kuva

Facebook koukuttaa, mutta tietosuoja huolettaa

Keskustelijoina:  Ari Hakkarainen / Klaava.fi,    Kai Nyman / Piksu.net

Käyttäjän Piksu kuva

Hyvää Äitienpäivää

 

Hyvää Äitienpäivää !!!
Käyttäjän Piksu kuva

Mukaan valuuttabiznekseen

Rahoitusjohtaja (CFO, BBA, University of Bermuda Islands) Konrad von Uppercut kertoi ihan vallan merkillisistä innovaatioista, joita suonenjokisella yksityisellä tutkimuslaitoksella Michael Milken Institute of Applied Stealing on kehitetty.

Kuten tunnettua, ihmisen aiemmat kokemukset vaikuttavat hänen toimintaansa ja tällainen kokemuksen tuoma rasite pitäisi eliminoida valuuttakaupasta. Siis ihminen pitäisi eliminoida.

Ihmisen eliminoimiseksi Institute of Applied Stealingissa on kehitetty kaksi menetelmää, joita voi lievimmilläänkin luonnehtia omaperäiseksi.

Ensimmäinen menetelmä hyödyntää EH-resurssia (Extra Human Resources). Kun EH-resurssille annetaan tussi ja paperille printattu tuloste valuuttojen osto- ja myyntinoteerauksista, EH-resurssi tekee siihen omat merkintänsä, joitten mukaan sitten toimitaan.

Toinen menetelmä on jos mahdollista vieläkin nerokkaampi. Erittäin monimutkaisilla prosesseilla suoritetaan Random Drift , jolla on huomattavia etuja. Kun maailman etevimmät valuuttaekspertit onnistuvat arvioimaan oikein sen, nouseeko vai laskeeko valuutta ehkä vain noin yhdessä tapauksessa sadasta (muistettakoon vain, että Helsingin Osake-Pankki lopahti valuuttaspekulaatioissa heti sen jälkeen kun pankin tj:ksi oli valittu Suomen johtava valuuttaekspertti). Institute of Applied Stealingissa kehitetyssä menetelmässä Random Drift -menetelmässä onnistumisprosentti on jopa 50. Sijoitusten kehittymistä voi seurata realiaikaisella monitorilla.

Sijoittaminen käytännössä

“Suomi on maailman yrittäjäepäystävällisin maa”, toteaa von Uppercut. ”Kateelliset virtamiehet kyttäävät ja kyyläävät yrittäjää kaiken aikaa. Sen takia sijoittaminen on pitänyt ulkoistaa offshore-companyyn, joka tosin ei toimi minkään meren takana. Riittää kun matkustaa Viipurin rautatieasemalle.

Koska ulkomaisilla yhteistyökumppaneillamme on tavaton kiire, on tärkeätä, että sijoittajalla on jo valmiiksi kädessään sijoittamansa summa junasta astuessaan. Sitten pitää vain kovalla äänellä kutsua yhteistyökumppaneitamme Juria, Igoria, Koljaa, Vladimiria, Ivania ja Anatolia. Kun yhteistyökumppanimme ilmestyy eteen, rahatukku ojennetaan hänen hallinnoitavakseen.

Mikä parasta, tällaisessa offshore-transaktiossa hallintokulujen (ja paperin) minimoimiseksi mitään dokumentteja ei laadita. Tämä on erinomainen asia, koska verottajalle ei jää mitään todisteita ja sijoituksen verottomuuden takiahan sijoittaja on tunnetusti valmis luopumaan vaikka toisesta munuaisestaan.

Tämä erinomainen tarjous on voimassa vain 1.4.”, päättää von Uppercut.

 

 

 

Von Uppercut yhdessä offshore companyn CEO:n kanssa

 

 

 

Käyttäjän Piksu kuva

Kokeiluartikkeli (sisälto näkyy vain kirjautuneille käyttäjille)

 Tällä artikkelilla kokeillaan toimiiko meillä tekniikka jolla rajoitetaan joidenkin artikkelien näkyvyys vain kirjautuneille käyttäjille. 

Käyttäjän Piksu kuva

Kuukauden Piksulainen - Matti!

 

KTM Matti Miettunen toimii liikkeenjohdon konsulttina yrityksessä

http://www.deltafreight.fi/

Keväästä 2009 lähtien Matti on kirjoittanut Piksuun erityisalanaan perusteelliset katsaukset yksittäisistä yrityksistä.

Piksu Oy:n hallitus on valinnut ansaitusti Matin kuukauden piksulaiseksi. Onnittelut!

T. Juha

Käyttäjän Piksu kuva

NYT SITÄ SAA!

Nimittäin ensimmäinen Piksun Uutiskirje on ilmestynyt!

Kiitokset tekijöille. Tilaukset vasemmasta marginaalista.

T. Juha

Käyttäjän Piksu kuva

Hyvää ja onnellista keskikesän taikaa

Hyvää ja onnellista keskikesän taikaa - juhannus on rakkauden aikaa!!!!!   toivoo Piksu

Käyttäjän Piksu kuva

e-mail notifikaatiot on otettu koekäyttöön

Blogin omistaja saa nyt automaattisen notifikaation kun joku kommentoi blogimerkintää. Tämä ominaisuus on koekäytössä.

Käyttäjän Piksu kuva

Piksun päivitys

Olen tekemässä piksu/finance saitille päivitystä. Kommentit ovat tervetulleita: kai.nyman( at )gmail.com

Käyttäjän Piksu kuva

Piksu administraattorin eka blogimerkintä

Piksu saitilla toimii nyt blogit

Tilaa syöte RSS - Käyttäjän Piksu blogi