Käyttäjän Niko Laukkonen blogi

Käyttäjän Niko Laukkonen kuva

Asunnon ostaminen vuokrattuna

Asuntosijoittajan käydessä läpi asuntoilmoituksia vastaan tulee asuntoja, joita myydään vuokrattuna. Yksi olennainen kysymys asuntosijoittajan kannalta on tällöin se, pysyykö aikaisemman omistajan tekemä vuokrasopimus voimassa niin, että se sitoo myös asuntosijoittajaa uutena omistajana.

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta säätää asiasta. Siinä todetaan: "Jos vuokralle annetun huoneiston käsittävä rakennus tai huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet vapaaehtoisesti luovutetaan tai siirtyvät toisen omistukseen - -  sitoo vuokrasopimus uutta omistajaa:

1) jos vuokralainen on ennen luovutusta tai saantoa ottanut huoneiston hallintaansa;
2) jos luovutussopimukseen on otettu määräys vuokrasopimuksen pysyvyydestä; tai
3) jos vuokraoikeuden pysyvyyden vakuudeksi on vahvistettu kiinnitys."

Käyttäjän Niko Laukkonen kuva

Vuokranantajan oikeus päästä asuinhuoneistoon

Asuntosijoittajalle vuokraukseen sopivan asunnon etsiminen, ostopäätöksen tekeminen, rahoittaminen ja asunnon mahdollinen kunnostaminen on ollut kokonaisuudessaan iso hanke, jonka jälkeen huoneiston soisi pysyvän hyvässä kunnossa tulevien vuokralaistenkin käytössä. Joka kerta, kun asuntoa joudutaan huonon hoidon vuoksi kunnostamaan, merkitsee se asuntosijoittajalle vähintään päänvaivaa ja toisaalta rahanmenoa, jos vahinkoa ei saada katetuksi esimerkiksi vakuuksin tai muilla keinoin.

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta antaa asuntosijoittajalle tiettyjä keinoja valvoa vuokra-asunnon kuntoa myös vuokrasuhteen aikana. Vuokralaisen on nimittäin huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten viivytyksettä sopivana aikana päästettävä vuokranantaja huoneistoon.

Tilaa syöte RSS - Käyttäjän Niko Laukkonen blogi