Käyttäjän Aberdeen Standard Investments blogi

Käyttäjän Aberdeen Standard Investments kuva

Vältä kvantitatiivisen sijoittamisen sudenkuopat

Teknologian kehittyminen lisää algoritmeihin perustuvan sijoittamisen suosiota vuonna 2018. Kvantitatiivisessa sijoittamisessa tärkeää on osata yhdistää mallit – ja tietämys siitä, miten niitä käytetään. Algoritmien ja datan merkitys lisääntyvät, mutta sijoittaminen vaatii yhä sijoittajia.

Sijoitusalgoritmien nousu on tapahtunut samaan aikaan pörssikurssien yhdeksän vuotta kestäneen nousun kanssa. Mitä tapahtuu, jos kurssit laskevatkin vuonna 2018? Varmaa on vain se, että ihmisten, ei tietokoneiden, on selvitettävä seuraava kriisi.

Varo kangastuksia!

Käyttäjän Aberdeen Standard Investments kuva

Aberdeen uskoo Japanin osakkeisiin – talouskasvu voi nostaa kurssit ennätyksiin

Japanin talous on kasvanut seitsemän vuosineljännestä peräkkäin, mikä on pisin kasvujakso vuoden 2001 jälkeen.

Varainhoitaja Aberdeen Standard Investment uskoo, että maailmantalouden elpyminen ja kotimaisen kulutuksen piristyminen vievät Japanin osakkeet tasolle, jota ei ole nähty sitten 1990-luvun alun.

”Rahapolitiikkaa ja talouskehitystä tärkeämpää on huomata japanilaisissa yrityksissä tapahtuneet rakenteelliset muutokset, jotka ovat parantaneet niiden joustavuutta ja laatua”, sanoo Aberdeenin Japani-salkusta vastaava sijoitusjohtaja Kwok Chern-Yeh.

Japanin vienti on kasvanut, ja investoinneissa on nähty piristymistä. Samaan aikaan kuluttajien luottamus on vahvistunut pitkän aikavälin keskiarvon yläpuolelle. Kestokulutustavaroiden kysyntä ja työllisyys ovat kasvussa. 

Matala inflaatio kannustaa Japanin keskuspankkia pitämään rahapolitiikan keveänä ja jatkamaan arvopaperiostoja. Japanin keskuspankin pääjohtaja Haruhiko Kuroda valitaan todennäköisesti jatkokaudelle huhtikuussa. Molemmat seikat tukevat osakemarkkinoita.

Käyttäjän Aberdeen Standard Investments kuva

Inflaatio kadoksissa – ei toki

Pitkän aikavälin joukkovelkakirjalainojen tuotot ovat matalat ja valtionlainojen tuottokäyrät ovat tasaantuneet. Korkojen odotetaan vähitellen kääntyvän nousuun, kun keskuspankit tiukentavat rahapolitiikkaansa, vaikka inflaation sanotaan melkein kadonneen.

Käyttäjän Aberdeen Standard Investments kuva

Vuosi Trumpia takana – mitä seuraavaksi?

Donald Trumpin valinnasta Yhdysvaltain presidentiksi on kulunut vuosi. Politiikan ja talouden asiantuntijat pohtivat kysymystä siitä, mitä on Trumpin valinnan taustalla. Onko hänen presidenttiytensä vain moukkamainen hairahdus vai oire vakavammasta pahoinvoinnista?

Tilaa syöte RSS - Käyttäjän Aberdeen Standard Investments blogi