Mitä talousblogaajat voisivat oppia suosituilta muotiblogaajilta?

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

 

Mitä talousblogaajat voisivat oppia suuren suosion saaneilta muotiblogaajilta? Kajaanilainen 19-vuotias tyttönen purkaa garderoobinsa ja mielensä sisältöä ”Colour Me” blogissaan, joka vetää lukijoita ja kommentaattoreita puoleensa.
 
Olen kirjoittanut hänestä pari postausta aikaisemmin toisaalla, kuten hänen ruotsalaisista kanssasisaristaan. Naapurissa [Ruotsissa] muutamat muotiblogaajat vetävät 200 000 lukijaa viikossa sivulleen. Pidän kuitenkin enemmän kainuulaisen kansalaisjournalistin, neiti Valtasen tyylistä, koska hän hankkii ilmeisesti suurimman osan luomuksistaan kippareilta ja alennusmyynneistä. Ruotsalaiset toimivat ymmärtääkseni vaatehuoneiden sponssaamina mannekiineina. Mutta hyviä ovat hekin ja heidän kyvylle houkutella lukijoita sivuilleen pidän tietenkin arvossa.
 
  • Colour me: Juulia Valtanen, 19 v.
  • Hän kuvaa itseään digikameralla huoneessaan (persoonallisia kuvia ja postauksia)
  • Vaatteet Juulia ostaa kirppareilta ja ALE-tiskeiltä
  • Colour me blogilla oli maaliskuussa 2008 1 500 lukijaa päivittäin
 
Näin Hesarin artikkelissa kerrottiin Valtasen toiminnasta: "Sivustoaan varten Valtanen suunnittelee asukokonaisuuksia kaupoista ja kirpputoreilta löytämistään vaatteista. Sitten hän kuvaa vaatteet itsensä päällä ja kertoo jotain omasta päivästään."
 
Uutuutena havaitsin: ”Colour me! :n sivublogina toimiva huutokauppapuoti, tervetuloa ostoksille!”
 
Hän on onnistuneest brändännyt tyylinsä ja nuorten naisen tyylitietoisuutensa. Eikö tässä olisi oiva vieraileva blogaaja myös Piksun sivuille? Miehiseen joukkoon kaivataan myös naisnäkökulmaa. Enkä neiti Valtasen puhutteleva kieli ja herttainen kuvakerrontakin piristäisi asiallista talousjournalismia.
 
Alla pieni tyylinäyte Juulia Valtasen blogista. Pystyisimmekö kertomaan osakesäästämisestä ja talousasioista yhtä keveästi ja persoonallisesti? Mitä mieltä olette?
 
18. lokakuuta 2008 venkoilua
 
Hah, hirveä löysäilylauantai! Sängynpohja piti minut uneen köytettynä aamuyhteentoista, jonka jälkeen sain raahattua ahterini taas niinkin pitkälle, kuin olkkarin sohvalle salkkareiden uusintoja tapittamaan.
 
Parin tunnin intensiivisen salkkarianalysoinnin jälkeen keräilin lattialla lojuneet vaatteet ylleni ja tein päivän urotyön vieraillessani kierrarilla valomerkkiin saakka, ja kotiuduin viittäkymmentä senttiä köyhempänä. (Tulos alempana! Helge: käykää sivulla katsomassa.) Texmex-padan vaivalla pyöräytettyäni tsekkailimme uusimman Dexterin, jonka jälkeen sitten simahdin mukaville parin tunnin päiväunille, ja loppuilta on sitten mennyt lämpimässä symbioosissa jääkaapin, olkkarin sohvan ja telkkarin kanssa. Nohei, jos sitä huomenna riipasis vaikka lenkille!
 
Niin, se 50 senttiä! Mulla on verkkokalvoja säätelemässä joku ihme filtterisysteemi: Kun saan jämähdytettyä takaraivooni jonkin tietyn pakkosaada -jutun, niin en enää muuta näekään. Edellisen sinappivaihteen tilalle on jumittanut nyt sähkönsinisyys, eikä siinä sitten kuolaillessa mitään väriä kummempaa suostu tajuamaan. Kattokaa nyt, eikö ole mahtavan värinen kiiltävä...

 

Kommentit

Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva

Comment: 

Kuuntelin eilen torstaina 23.10. kirjamesssuilla haastattelun, jossa ruotsalaisen alba.nu kulttuurilehden päätoimittaja kertoi toiminnasta. Sivuilla kävijöitä noin 50 000 - 60 000 kuukaudessa, joka tekee siitä Ruotsin laajalevikkisimmän kulttuurilehden sähköiset ja paperiset mukaanluettuna . He eivät halua keskustella lukijoiden kanssa, koska siinä "on niin paljon työtä". Saavat silti jonkin verran emailia lukijoilta. Eivät ota mainoksia.

Millä toiminta rahoitetaan? Valtion kulttuurituella.

 

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

"Ei viitsi vastata, kun siinä on niin paljon työtä", kuulostaa tuetulta toiminnalta.

50 000 - 60 000 kiinnostuneen lukijan kanssa kannattaisi heittäytyä vuoropuheluun.

Kulttuurihan kasvaa työstä!

Comment: 

tirkistelysivu vain asiafoorumi? Kysymykseni ketjun avaajalle. Tai asian voisi muotoilla toisinkin halutaanko palstasta uskovien yhteisö vai lähetysseura. Yhteisön syntyy vain sillä, että avaudutaan ja uskalletaan puhua henkilökohtaisia asioita. Kirjoituksiin tarvitaan useampaa ulottuvuutta tarkkaa asiakirjoitusta mutta myös yhteisöllisyyttä luovaa small talkia ja siinä yhteydessä on pakko olla varsin suvaitsevainen.
Pelkät tosikot eivät varmaan saisi aikaiseksi minkäänlaista kiinnostavaa foorumia, mukaan tarvittaisiin myös kevyemmin todellisuuteen suhtautuvia.

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

Piksulla on vakava sanoma. Ideana on tietenkin keskustella talouden ylä- ja alamäistä, sudenkuopista ja uusista mahdollisuuksista. Mutta myös nuorison on hyvä tietää taloudesta, rahoituksesta ja vaaran merkeistä. Nuoret perheet tottuivat 2000-luvulla siihen, että ensinasunnoksi hankittiin omakotitalo tai iso kämppä, jota vastaan otettiin reilusti lainaa ja sitouduttiin 35 vuoden maksuaikaan. Yhdeksän samuraita keskusteli Töölönrannassa toiveesta houkutella entistä enemmän lukijoita; tarvitaan myös naisia kirjoittajiksi ja kommentaattoreiksi. Millaisia vetonauloja tarvitsemme? Mitä mieltä olette?

Comment: 

19-vuotiaat eivät ainakaan täällä päin kuulu teini-ikäisiin, asian voi tarkistaa paikalliselta ääniharavalta. Toisaalta ko.blogivahvistusta voi minun puolestani harkita kaikessa rauhassa parikin vuotta...  

Comment: 

Sitten ihan vakava asia   Keskustelun lukeminen alhaalta ylöspäin vaatii totuttelua. Onko se paras ratkaisu? Onko se yleinen ratkaisu?

Comment: 

Helge, kun taloudesta kirjoittavat miehet, eikö Piksun pitäisi ryhtyä yhteistyöhön linkissä olevan blogaajan kanssa. Kyseeseen saattaisivat tulla ns. synergiaedut       http://sadekaari.blogspot.com/

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

Jossakin on maa... Laitan viestin kainuulaiselle kirjoittajalle. Olemme kommentoineet aikaisemminkin toistemme kirjoituksia, joten pyydän Juuliaa lukemaan keskustelujamme. Toki kuka tahansa voi olla yhteydessä. Toivotaan, että Herran Pieksu (Piksu) tarjoaa lämpöisen kodin, jossa katto korkealla ja seinät levällään

Comment: 

Hehe, vai että tämmöstä. Kiitos kovasti kehuista! Vaikka kuinka kokeilin käännellä, niin mulle ei kyllä valjennut, että mitä kummaa 19-kesäinen vaatefriikki voi antaa talousblogille, sikäli kuin kokemus/tieto aiheesta on jossain miinus kahdentoista paikkeilla tällä hetkellä. Että ihan en näillä puheilla taida vetonaulaksenne ryhtyä, mutta kiitos mielenkiinnosta! (ps. Kuvaan järjestelmädigtaalikameralla, en digikameralla ;) )

Comment: 

Kiitos kommentista. "Kokemusta ja tietoa finanssimaailmasta (on myös) miinus kahdentoista paikkeilla" kaikilla niillä pankinjohtajilla, finanssineroilla, numeronikkareilla, jotka kyykyttävät maailmantaloutta tällä hetkellä.

- kirjoitat hyvin

- sinulla on uskollinen lukijakunta

- blogisi vetää jatkuvasti väkeä puoleensa

Meillä on kaikilla paljon opittavaa sinulta Color Me.

- Sorry tuo epähuomia järjestelmäkamerasta

Menestystä! Teet hienoa työtä. Etsimme kykyjä.

Comment: 

Siis äskeinen viesti tuli Colour me !:n ylläpitäjältä, enpä moisella hoksannut kuitata aikaisempaani!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.