Cramo ja YIT

Käyttäjän sergio kuva

Terveisiä Cramon yhtiökokouksesta.

Paikalla oli n. 280 osakkeenomistajaa.

Pyrin aina haistelemaan hieman myös ilmapiiriä ja jostain syystä se vaikutti hieman jännittyneeltä. Firman luvut vuodelta 2007 ovat sinänsä ihan OK, mutta tj Vesa Koivula, joka yleensä osaa puhua ja esiintyä ihan sujuvasti, oli jotenkin jännittynyt. Puhui ikään kuin suoraan paperista ja mekaanisesti.

Liikevaihdon kasvu on suurinta Itä-Euroopassa, viime vuonna n. 50 %, kannattavuus myös hyvä. Kaikki muut luvut ovat OK, mutta gearing 109% on aika korkea. Tämä huolestutti muitakin ja sitä pyydettiin myös selvittämään tarkemmin. Kunnon selitystä ei tullut.

Eniten keskustelua herätti hallituksen palkkioiden nosto yli 30 %:lla ja tästä jopa äänestettiin. Tulos 96% vastaan 4% palkkioiden noston puolesta, kuitenkin niin, että 132 äänesti vastaan ja 112 puolesta.

En osta lisää toistaiseksi, vaikka P/E-luku onkin lähes naurettavan alhainen,jos tulosennuste on kohdallaan. Nykyiset pidän, on tällä hetkellä viidenneksi suurin sijoitukseni, viime kesänä taisi käväistä kärjessäkin.

YIT:ltä tuli taas kerran loistava osavuosikatsaus, Venäjällä menee todella lujaa ja kannattavasti. Jokohan vihdoin kurssi saisi vauhtia, minulla on osakkeen lisäksi kolmea YIT:n optiota (K, L ja M). YIT on myös kymmenen suurimman sijoitukseni joukossa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.