Sijoittamisen teoriaa ja käytäntöä, osa I

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

Kysyntä ja tarjonta talousmediassa

KL:n blogeissa julkaistiin varsin minimaalisella huomiolla linkissä oleva merkintä. 

http://moneylab.blogit.kauppalehti.fi/2008/11/17/osakesijoittaja-ison-karhun-hampaissa/ 

Ko. kirjoituksessa on formuloitu niitä periaatteita, joita minäkin sijoittamisessa käytän. Aihetta olen toki itsekin käsitellyt esim. http://vanhanaikainen.blogit.kauppalehti.fi/2007/10/30/sijoittamisen-iso-kuvio/

 

Eniten huomiotani kiinnitti kommentissa oleva kirjoittajan kuvaus siitä, miten hän oli tarjonnut kirjoitustaan pariinkin kertaan TE:lle.

Kommentti antaa ikävän yleisen kuvan median toiminnasta. Suomessa tuntuu olevan esim. suunnilleen yksi mies, Esko Antola, joka EU:sta pystyy jotain sanomaan, vaikka pelkkiä EU-parlamentaarikkojakin on jo tusinan verran.

Medialle muodostuu pinttyneet tavat alta aikayksikön. Toimittajan ja kolumnistin lisäksi on vakioavustajia ja vakiolähteitä, jotka saavat kaikesta kommentoinnista vastata.

Rahaakin näissä ympyröissä tietenkin liikkuu. Ikävää on vain se, että kuluttaja eli lukija saa lukea vuodesta toiseen samat jorinat, vaikka maailma ympärillämme mullistuisi tai luhistuisi kuinka.

 

Kommentit

Comment: 

Internet aikakaudella kirjoittaminen ja ajatuksensa julki saaminen kuuluu kaikille - onneksi on Piksu jonka kautta saa ajatuksensa maailmalle. Katsoin juuri "Alexa site rank" noteerauksen (www.alexa.com/site/download ) Piksun suosiosta. Olette näköjään saavuttaneet merkittävän aseman. Olette juuri ohittamassa puoluemedioiden (kokoomus.fi, SDP, Vasemmistoliitto, Keskusta) suosiota ja saavuttamassa traditionaalisia talousmedioita kuten Taloussanomien sivustoa. Onneksi olkoon. Onneksi on Piksun kaltaisia medioita joissa sana on vapaa.  

Comment: 

Nykyinen, laajennettu Piksu on vain 2-3 kk:n ikäinen ja saattaa olla laajentumassa uusille alueillekin. Piksua varten hommasin eräistä pankeista luvan referoida pankkien suljetuilla sivuilla olevaa asiakkaille tarkoitettua materiaalia normaalin referoinnin puitteissa. Varsinaisen tutkimustyöni ja sitkeän flunssan takia en tällaista referointia ole kerinnyt vielä ollenkaan tekemään, mutta tulossa on. 

JV

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

"Olette juuri ohittamassa puoluemedioiden (kokoomus.fi, SDP, Vasemmistoliitto, Keskusta) suosiota ja saavuttamassa traditionaalisia talousmedioita kuten Taloussanomien sivustoa. Onneksi olkoon. Onneksi on Piksun kaltaisia medioita joissa sana on vapaa."

Hieno kiitos vapaille kirjoittajille. Työtä jatketaan. Tuntuu hyvältä olla mukana. Tässä on myös valmiina henkset ainekset P-medialle. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.