Töpselisähköä koirille

Ruotsin radion ohjelmassa I veckans Experiment sunnuntaina 1.6. esitettiin uskomaton väite, jonka mukaan koirat kotieläminä ovat suurempi ympäristöuhka kuin autot. Ohjelman blogi on osoitteessa:
http://bakomverkligheten.blogspot.com/2008/06/hunden-en-miljbov.html

Tarina on yhtä mielikuvituksellinen kuin töpselisähkön käyttäminen hiili- tai atomivoimalla tuotetun sähkön sijaan. Koirajutun logiikan mukaan keskivertokoira syö päivässä viisi desilitraa kuivaruokaa, jossa on lihaa 40 %. Lihakilon tuottamisen yhteydessä syntyy hiilidioksidipäästöjä keskimäärin 10 kg tuotettua lihakiloa kohden, joten päivän liha-annoksen hiilidioksidisaldo on 0,8 kg. Ja kertolasku antaa hiilidioksidin vuosituotoksi 300 kg / koira ja Ruotsi liki miljoona koiraa sitten yhteensä 262.800 tonnia vuodessa.

Puolitoista kiloa koiranruokaa rouskuttavan tanskandogin hiilidioksiditaakka on jo 2628 kg/vuodessa. Uuden, bensiinipihin auton hiilidioksidipäästöt ovat vain 1410 kg vuodessa keskimääräisellä ajokilometrimäärällä.

Missä töpselisähkö sitten luuraa: Koiranruuan valmistusaineissa, jotka ovat lihan ja makkaranvalmistuksen ylijäämätuotteita. Jos niitä ei käytettäisi eläinruokaan, niin nuo raaka-aineet menisivät hiilidioksiditaakkoineen kaatopaikoille ja huonosti hoidetulla kaatopaikalla aiheuttaisivat vielä metaanipäästöjä.

Myös Iltalehti oli löytänyt töpselisähköä:
KOIRASI saastuttaa
...enemmän kuin autosi.
5.6.2008 8:33
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200806057739291_uu.shtml

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.