Käänteiset ETF-rahastot porskuttaa

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

Arkistoitu 8.2.2011

Kommentit

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Comment: 
Oman lisänsä käänteisiin ETF-rahastoihin tuo erilaiset markkinat. Kun enemmistö suomalaisista sijoittajista katselee kuitenkin markkinoita omasta HEX-näkökulmasta niin ongelmaksi nousee tutuille markkinoille sopivien käänteisten ETF-rahastojen löytäminen. Helsingin osakkeillehan ei ole muita ETF:iä kuin Seligson OMX Helsinki 25 ETF.
 
Nuo esille tuomasi DB-tuoteet ovat siitä hyviä, että valuutta on oma tuttu euro. Mutta kuinka hyvin sitten Euro STOXX50 kehitys vastaa HEX-yhtiöitä. Suomessa on muista Euroopan maita vahvempi metsäteollisuus ja elektroniikkateollisuus.
 
Tässä suhteessa lähempänä olisi Tukholman pörssi, mutta siinä tulee vastaan erilaisen toimialakoostumuksen lisäksi vielä valuuttakurssiongelma.
Ja toinen erityspiirre on pohjoismaisia indeksi ETF-tuotteita tarjoavan XACT rahaston tapa käyttää vivutettuja bear tuotteita. Tukholman indeksin käänteinen ETF on XACT Bear ja se liikkuu 1,5 kertaisella nopeudella itse indeksiin nähden ja vastakkaiseen suuntaan. Vielä vauhdikkaampi on Oslon käänteinen ETF eli XACT Derivat BEAR, joka liikkuu kaksinkertaisella vauhdilla käänteisesti Oslon indeksiin nähden.
 
Nämä vivutetut ETF-tuotteet eivät pörssin sahatessa olekaan peilikuvia vastaavasta bull-indeksisistä, vaan päivittäinen arvonmääritys voi tuottaa pitkällä aikavälillä poikkeavan kurssikäyrän. Oheisista linkeistä löytyy selitys:
Käyttäjän J.Peltomäki kuva

Comment: 

Aivan oikeassa olet. Tässä on ongelma ja en sinänsä mitenkään hehkuta shortti ETF-rahastoja. Olen oikeastaan ajatellut tehdä tieteellisenkin tutkimuksen vipurahastojen "vipujen" toimivuudesta.

Sanotaanko kuitenkin, että vipurahastojen etuna on niiden kohtuullisen halpa vipu, joka on edes päivitetty. Tavallisella sijoittajalla ei välttämättä itsekuri pidä myydä osakkeita kurssien laskiessa, jotta velkasuhde voitaisiin pitää.

Toisaalta OMXH:n shortin ongelmana olisi se, että silloin shortaa suuren määrän myös Nokiaa, joten tuo eurooppalainen vaihtoehto tavallaan hajautetumpi.

Comment: 

Kuulkaas. Eikös DB:n tuotteiden NAVit lasketa dollareissa vaikka kaupankäyntivaluutta onkin euro? Dollari-riski piilöö.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.