Suojan tarvetta

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

Aihepiiriä suvereenisti hallitseva Benedictus-paavi on ilmoittanut, että kondomi ei suojaa aidsilta. Paavin lisäksi kuitenkin monella muullakin on kova tarve saada suojaa.

Samaan aikaan kun suurin osa maailmaa tuskailee finanssikriisin vaikeuksissa, erinäisten instituutioitten salkunhoitajat tuskailevat puolestaan sen kysymyksen parissa, missä kohteessa lukuisat miljardit parhaiten olisivat suojassa.

Vaikka USA:n talouden heikosta tilasta on puhuttu jo vuosikausia eikä AAA-luokan dollaribondeille makseta mainittavaa korkoa, dollari on pitkään pysynyt vahvana. Synkkä totuus on, että muutkaan turvasatamat eivät ole houkutelleet.

Maaliskuun aikana dollari on pudonnut poikkeuksellisen nopeasti. Maailman keskuspankeille tullaan alkavalla viikolla esittämään siirtymistä käyttämään reservivaluuttana dollarin asemesta laskennallista korivaluuttaa. Samaan aikaan toisen turvasataman kullan arvo on niin ikään laskenut.

Huomiota kiinnittää, että teollisuustuotannon laajassa mitassa tarvitsemien raaka-aineitten kuparin, sinkin ja myös öljyn hinta on noussut.

Kysymys kuuluu, haetaanko dollarin asemesta turvasatamaa nimenomaan sellaisista raaka-aineista, joita käytetään yksinomaisesti teollisuustuotantoon? Onko tämän spekulaation takana oletus ko. raaka-aineitten todellisen käytön kasvusta?

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.