Yritysten tulostuotot ovat kohtuullisia

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksu toimitus vertaili yritysten tulostuottoja ja korkoinstrumenttien antamia tuottoja toisiinsa.

Tämän vertailun perusteella näyttäisi siltä, että Intian ja USA:n osakkeiden arvostustasoihin on sisällytetty toiveita kasvavista tuloksista ja liikevaihdoista.  Saman tai lähes saman tuoton saa, jos sijoittaa esimerkiksi USA:n yrityslainoihin. Sijoittajan riski on silloin pienempi.  

Muiden maiden yritykset tuottavat mukavaa, selvästi korkotason ylittävää tulostuottoa. Monien maiden osakkeet voivat vielä nousta paljonkin, jos korkotaso pysyy pitkään matalalla.   

Vertailussa hyödynnettiin Blackrock:n laskemia P/E lukuja. Nämä luvut oli saatu vertaamalla joulukuun pörssiarvoja viimeisen vuoden tuloksiin. Laskentaan ei ollut otettu mukaan sellaisia yrityksiä, joiden tulos oli negatiivinen. Vain positiivista tulosta tehneet yritykset ovat mukana laskennassa. Osakkeiden tuotot voivat tästä syystä olla hieman liioiteltuja.

Jos pahin toteutuisi ja USA:n osakkeiden hinnat korjaisivat alaspäin niin suuriko tuo lasku voisi olla? Jos oletetaan että osakkeiden tulisi tuottaa noin pari prosenttia yrityslainoja paremmin niin varmaan luokkaa 30% korjausliike alaspäin riittäisi hyvin. Silloin osakkeet tuottaisivat 6% tulostuottoa, joka ylittäisi Baa lainojen tuoton noin kahdella prosentilla. Korot ovat kuitenkin matkalla alaspäin ja voi hyvin olla että korjaava liike tapahtuukin osakemarkkinoiden sijasta korkomarkkinoilla. Tämä on kuitenkin kaikki spekulaatiota ja tulevaisuus näyttää miten asiat kehittyvät.  

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.