Yritysten ja yrittäjien maasta poistuminen tehdään vaikeammaksi

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Yritttäjien ja yritysten mahdollisuuksia siirtyä Suomesta sellaisiin EU maihin, joissa toiminnan harjoittaminen on helpompaa, aiotaan vaikeuttaa. Siirtyvän yrityksen varat ja liikearvo katsotaan yrittäjien henkilökohtaiseksi tuloksi ja varat saadaan verottamalla pääosin yhteiskunnalle.

Maasta poistuminen sanktioituu hallituksen maastapoistumista koskevan esityksen mukaan 1 päivänä tammikuuta 2020.

Esityksessä ehdotetaan lisättäväksi elinkeinotulon verottamisesta annetun lakiin maastapoistumisverotusta koskevat säännökset. Ehdotuksen mukaan varojen realisoitumaton arvo katsottaisiin veronalaiseksi tuloksi silloin, kun verovelvollinen siirtää Suomessa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikastaan varoja toisessa valtiossa olevaan toimipaikkaansa ja Suomella ei siirron johdosta olisi enää verotusoikeutta kyseisiin varoihin. Yritysjärjestelytilanteisessa maastapoistumisverotuksen kohteena voisi olla myös yrityksen toiminnassa luotu liikearvo.

Varojen realisoitumaton arvonnousu katsottaisiin veronalaiseksi tuloksi myös silloin, kun Suomesta sijaitsevasta päätoimipaikasta siirrettäisiin varoja toisessa valtiossa sijaitsevaan kiinteään toimipaikkaan ja Suomella ei enää siirron johdosta ole verotusoikeutta kyseisiin varoihin. Arvo, joka katsottaisiin veronalaiseksi tuloksi, määriteltäisiin laissa maastapoistumisarvoksi.

Lisää tietoaHallituksen esitys

Kuvan lähde: wikimedia

 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

"Maasta poistuminen sanktioituu hallituksen maastapoistumista koskevan esityksen mukaan 1 päivänä tammikuuta 2020."

Comment: 

Nk. Exit-tax on tasaisesti ollut esillä vasemmiston veroarsenaalissa yhtenä "uudistuksena". Onneksii se olisi ristiriidassa EU:n sopimusten vapaan pääoman liikkuvuuden periaatteen kanssa. Vai onko?

Jännää, että Suomesta rakennetaan nyt kyynärpäillä ja röyhkeällä voimalla Euroopan sosialistisinta valtiota.

 

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

En saanut tarkkaa selvyyttä siitä mainitsemastasi 35% osuudesta joka maastamuuton yhteydessä kofiskoidaan valtiolle.

Jos maastapoistumisvero määräytyy omaisuustuloveroasteikon perusteella, niin kuin varmaan joskus on tapaus, niin tuo pitänee suurin piirtein kutinsa.

Pelkään että aina ei ole näin, vaan joskus sovelletaan tuloverolakia (jos yrityksen omaisuus katsotaan syntyneen työtulon omaisessa prosessissa) jolloin suurempien kertaerien veroaste nousee tuonne jonnekin 60...70% välille. 

Ja sitten on vielä yritysverotus. Mainitsemasi 35% lisäksi yrittäjä on jo joka tapauksessa maksanut ainakin 20% yritysveroa.

Käytäntö varmaan näyttää miten korkeaksi veroaste oikeasti kussakin yksityistapauksessa muodostuu. Toivotaan että päästään 35% verolla.

Comment: 

Tämähän menee ihan sosialistisen vallankumouksen oppien mukaan. Ensin säädetään konfiskoiva maastapoistumisvero. Sen jälkeen säädetään konfiskoiva varallisuusvero. Tällä tavalla porvarisammakot saadaan kypsennettyä kattilaa vähitellen kuumentamalla ilman, että huomaavat hypätä pois.Hallituksemme on vaarallisempi kuin moni ymmärtää. Mitä Keskusta enää tekee siellä?

There are people who make things happen, there are people who watch things happen, and there are people who wonder what happened.

Indokrinoitu valtamedia pitää huolen, että isot muutokset masinoidaan tavalla, jolla valtaosa kansasta kuuluu sanonnan viimeiseen ryhmään. Eiköhän katsota urheilua ja julkkisten kesäkuulumisia.

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.