Yrityslainoja kartettava jos taantuma on tuloillaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Velkajärjestelyn tai selvitystilan riski kasvattaa yrityslainoista ja korkorahastoista saatavaa korkopreemiota (FRED graafi oikella, taantumat ovat harmaita palkkeja).

Mutta yrityslainamarkkinat eivät ole koskaan pystyneet ennakoimaan lähestyvää taantumaa. Korkopreemio nousee vasta kun taantuma on jo päällä ja yrityksiä kaatuu. Silloin on hyvä hetki mennä mukaan lainamarkkinoille tai ostaa korkorahastoa.

Yrityslainoista kannattaakin pysyä erossa jos uskoo talouden hidastumisen olevan tuloillaan. Uusien yrityslainojen korot raketoivat laman myötä ja vanhojen, halvalla korolla lainattujen yrityslainapapereiden arvot sukeltavat. Tämä on korkosijoittajan painajainen. Sijoitetun pääoman arvo laskee ja kaiken lisäksi vielä lainattuja varoja häviää konkurssien mukana. Rahastosijoittaja näkee tämän rahaston arvon laskuna.

Osakesäästäjä hyötyy yrityslainapaperimarkkinoiden seuraamisesta. Yrityksiä lainoittavat ovat erittäin huonoja seuraamaan taloutta eikä yrityslainamarkkinat osaa ennakoida lähestyvää taantumaa. Mutta yksi toimintatapa on järkevä. Silloin kun yrityslainamarkkinat ovat tyytyväisiä ja luottavaisia niin silloin kannattaa olla huolissaan ja vähentää osakesalkun velkaviipua. Ja silloin kun yrityslainamarkkinat ovat huolissaan kannattaa ehdottomasti lisätä osakesalkkuun kunnollinen velkavipu. Kun tekee aina päinvastoin niin pärjää hyvin. Yrityslainamarkkinat ovat olleet jo 70 vuoden ajan aina väärässä.

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.