Yritysjohtajien palkat taulukoituna

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Piksu:n "herrapörssi" osioon on koottu suomalaisten pörssiyritysten toimitusjohtajien ja hallituksen jäsenten palkat vertailuun.

Vaikuttaa siltä että parhaat pörssiyrityksemme maksavat johtajilleen monasti hieman keskitasoa alempaa palkkaa, mutta kunnon palkkaa kuitenkin. Järkevä palkanmaksu on merkki siitä että yritys on muutenkin hyvin hoidettu. 

Eläkevakuutusyhtiöiden omistajaohjauksessa olevat suuret pörssiyhtiöt maksavat hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajille usein suurempaa palkkaa kuin kasvollisessa omistuksessa olevat.

Palkat korreloivat hyvin henkilöstön määrän ja liikevaihdon kanssa, mutta ei tulosten. Johtajille maksetaan enemmän yrityksen koon kuin tuloksen mukaan.

Monasti kuulee väitteen että hyville toimitusjohtajille pitää maksaa jotteivät he lähtisi ulkomaille. Väite tuntuu kuitenkin piksun kokoaman aineiston perusteella väärältä. Suomalainen toimitusjohtaja kelpaa yleensä suomalaiseen yritykseen mutta ei ulkomaille. Täällä pitää osata suomalaiset tavat ja kieli eivätkä suomalaiset tavat sovi ulkomaille sen paremmin kuin ulkomaalaisten tavat ja kieli suomeen. Hallituksen jäsenten keskuudessa on sen sijaan enemmän väriä. Asiantuntijaksi voi kelvata vaikkei osaisikaan paikallista toimintatapaa.

Vaikuttaisi siltä että pienemmilläkin johtajapalkoilla pärjättäisiin. Eivät johtajat minnekään katoaisi. Politiikan pariin he eivät ainakaan lähtisi. Pääministerin palkka kalpenee monen yritysjohtajamme tilipussille.  Vastuu asiasta on työmarkkinajärjestöillä jotka seisovat eläkevakuutusyhtiöidemme tekemän omistajaohjauksen takana. Heillä on valta päättää yritysjohtajiemme palkkatasosta. 

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.