Yhden keskustelun arvo yli 27 000 €

Käyttäjän Jesse Viljanen kuva

Oletko koskaan miettinyt miksi olet päätynyt tekemään jotain tiettyä asiaa? Olet aloittanut polttamaan, sijoittamaan, harrastamaan tiettyä asiaa tai päätynyt väärään porukkaan. Pienet tapahtumat elämässä voivat johdattaa meidät tekemään monennäköisiä asioita ja silloin kyseisenä aloitushetkellä ei vielä osannut ajatella mihin se sinut vie. Itsellä on monia tiettyjä hetkiä, jolloin tunnistan muuttaneeni ajatusmaailmaani tai muuttaneeni tekemisiäni. Monet tilanteet ovat liittyneet joko käytyyn keskusteluun tai tiettyyn tapahtumaan. Haluankin tällä kertaa kertoa tarinan keskustelusta, jonka arvo on ollut minulle tähän mennessä yli 27 000 euroa.

Lähes tasan 2.5 vuotta sitten kävin keskustelun työkaverini kanssa sijoittamisesta. Keskusteluun päädyttiin kahvipöydässä, kun puheeksi tuli ystäväni tekemä opinnäytetyö johdannaisista. Kyseisenä hetkenä en vielä ymmärtänyt miten merkittäväksi tapahtumaksi se muodostuikaan elämäni suunnan kannalta. Tämän yhden ainoan keskustelun pohjalta aloin selvittämään mitä sijoittaminen tarkoittaa. Aloitin lukemaan sijoituskirjoja, avasin tilin Nordnettiin ja aloitin lukemaan sijoitusblogeja. Ensimmäiset sijoitusblogit joita luin olivat P.Ohatta ja Osinkokuningas.

Kyseisen tapahtuman jälkeen ajatusmaailmani rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä muuttui täysin. Olin aikaisemminkin ollut säästäväinen, mutta minulla ei ollut mitään selkeää tavoitetta muuta kuin ostaa oma asunto. Ymmärsin sijoittamisen tärkeyden vaurastumisessa tämän hetken jälkeen ja olenkin laittanut elämäni ihan uudelle raiteelle.

Keskustelusta on tosiaan mennyt viikon yli 2.5 vuotta ja tapahtuman ”kuukausipäivänä” 16.06.2018 nettovarallisuuteni oli jo huimat 26 404 €, kun aloitushetkellä se oli -850 €. Kasvua on tullut siinä ajassa siis 27 254 €. Voisi melkein siis sanoa, että keskustelusta jäi jotain mieleen. Alla vielä kuvaaja nettovarallisuuden kehittymisestä 31.12.2014 alkaen.

Jälkeen päin on hienoa nähdä miten pienestä asiasta vaurastuminen oli kiinni. Tämän saman syyn takia olen ottanut missiokseni saada niin monta ihmistä aloittaa sijoittamisen kuin mahdollista. Toistaiseksi olen saanut ujutettua jo kymmenen ihmistä aloittamaan kuukausisäästämisen Nordnetin Superrahastoihin. Toivottavasti luku on vieläkin isompi, mutta en vaan tiedä sitä.

Kaikki ihmiset ovat varmasti kuulleet perhosvaikutuksesta. Siitä, että pienikin tapahtuma, johtaa ketjureaktioon ja täysin erilaiseen lopputulokseen. Itse en usko, että olisin koskaan tai ainakaan pitkään aikaan, aloittanut sijoittamista ja vaurastumista ilman tätä käytyä keskustelua. Seuraavaksi kun ajattelet mitä hyvää voisit tehdä ystävällesi, läheisellesi tai lapsellesi, niin anna hänelle lahjaksi samanlainen keskustelu sijoittamisesta kuin minä sain.

Se, jos joku, on arvokasta!

Kirjoittaja pitää sijoitus- ja säästöaiheista blogia osoitteessa: osinkoinsinoori.blogspot.fi

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.