Vuokralla asuminen kasvattaa suosiotaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Vuokrat ovat Suomen Vuokranantajien vuokramarkkinakatsauksen mukaan nousseet viimeisen viiden vuoden aikana tasaisesti eri puolilla Suomea. Vuokat ovat runsaan prosentin vuodessa lähes joka puolella maata. Vuokrien nousu vastaa suurin piirtein elinkustannusindeksin kehitystä. Vuokra-asumisen reaalikustannukset ovat pysyneet tuloihin nähden vakioina tai jopa hieman laskeneet.

Vuokra-asumisen suosio on hiljalleen kasvanut kaikissa suurissa kaupungeissa ja Helsingin ohella nyt myös Turussa ja Tampereella suurin osa ihmisistä asuu vuokralla. Koronakriisi ei ole vaikuttanut kehitykseen eikä vuokramarkkinoihin. Vuokra-asuntoja kysytään, jos mahdollista, jopa hieman enemmän kuin ennen kriisiä ja neliövuokratkin ovat vuositasolla runsaan prosentin nousussa.

Vuokrien tasoissa on merkittäviä eroja. Keskimääräinen neliövuokra on esimerkiksi Helsingissä keskimäärin 21 € / neliö kun taas Oulussa pääsee asumaan 13€/ neliö hinnalla. Neliövuokrien eroja selittävät: asuntojen hinnat, asuntojen keskimääräiset koot (Oulussa on keskimäärin suurempia asuntoja kuin Helsingin Kalliossa) ja kysyntäerot.

 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Olisiko sillä mitään vaikutusta, että FIVA vaatii 15% omaosuuden. Jos olet yksin ostamassa uudehkoa yksiötä, pitäisi olla pätäkkää about 37k ekee säästössä. Päälle vielä törkeät 5k ekee veroja. Tuo tekee 42 kiloa omia säästöjä ja todella harvalla yksinasuvalla on tuohon varaa!

Vaikka asuisit kaksistaan toisen kanssa niin kaksion tapauksessa pätäkkää pitäisi olla ainakin 40k ja 6k. Tuo tekee palttiarallaa 23k ekee per nuppi joka on silti todella paljon normi työssäkäyvälle.

Näin se vain menee, että rikkaat vain rikastuu koska vain hyvätuloisilla on varaa omaan asuntoon...

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.