VM:n kansliapäällikön valinta

Käyttäjän J.Vahe kuva

Ihan itse pääministeri on lausunut, ettei uutta hakua tule. Nyt kuitenkin tulee. Hakijoina on ollut neljä monella tavalla ansioitunutta taloudesta väitellyttä tohtoria ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nerg, jota kepu on virkaan tunkenut.

Vaikka en ko. hakijaa mitenkään ihailekaan, hauskinta olisi nähdä, miten nykyhallitus valitsisi kok:n Juhana Vartiaisen.

Muilta osin sopii kysyä, onko uusi haku edes laillinen, linkin mukaan oikeuskansleri olisi epäillyt juuri tätä.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Eipä ole helppo valinta. Taitavat olla kaikki hakijat aika päteviä.  Mikäköhän on vikana kun tuo valinta kestää niin kauan eikä valmista tunnu tulevan.  Eihän tämä saisi olla mikään poliittinen virkanimitys. Sosiaaliset taidot ja makrotalouden osaaminen pitäisi olla etusijalla.

Minusta olisi kiva jos valtiovarainministeriön osastopääliköt ja kansliapäälikkö saisivat suuremman vapauden kommunikoida julkisuudessa valtiontalouden tilasta ja siihen liittyvistä trendeistä. Joskus saa sellaisen käsityksen, että poliitikot haluavat itse paistatella julkisuudessa ja vaikuttaa siltä että he suitsivat alaistensa (virkamiesten) suita ja estävät ikävien trendien esille tuomista. Tämä ei ole hyvä asia. Aina menee huoniosti kun asiantuntijoiden puhevapautta rajoitetaan. Juuri tässä kohdassa suomalainen demokratia ontuu. Politrukit määräävät mikä on totta ja mistä kerrotaan ja kuinka paljon.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Mitä sellaisilla tekee, kun neljästä tohtorista kenelläkään ei ole selvästikään oikeaa jäsenkirjaa?

Comment: 

Mikäs kiire millään - kunnanjohtjan valinnallakaan.

Ks. Kuntalehti kunnanjohtajan valinta.

Onneksi kesällä 2020 hakeneet otetaan huomioon keväällä 2021! (jos ovat vielä elossa ja terveinä?)

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Hikkaj:n linkissä "Yrjö Eronen on toiminut kunnanjohtajan viransijaisena. Eronen toimi Rääkkylän kunnanjohtajana vuodesta 2007 vuoteen 2013, jolloin jäi eläkkeelle. " Siis 7 vuotta eläkkeellä ollut toimii sijaisena.

Kekkos-puolue ehdottaa bensan hinnan alentamista maaseudulla ja vähävaraisille. Kukahan sitä normaalihintaa sitten maksaisi. Lisäksi järjestely on turhan monimutkainen. Autoon skanneri ja siitä skannataan jäsenkirja, jonka mukaan hinta määräytyy. Näin markkinatalous toimii, kai???

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.