Verizon aina vain matalariskinen täsmäase

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Ei hullumpi tuotto harvinaisen varmalle arvoyhtiölle

Nokialle iski iso takapakki, kun uutisen mukaan amerikkalainen tele- ja mediajätti Verizon, Nokian suurin asiakas, on luopumassa sen 5G-palveluista. Huhu on kiistetty myöhemmin, muttta totuus varmistuu vasta tuonnempana.

Koomista tässä tilanteessa on se, että samaan uutiseen mahtuu kaksi aivan erilaista sijoituskohdetta. Nokia, aina vain suomalaisten suosikki, on ollut jo toistakymmentä vuotta pelkkä murheenkryyni ja ikuisesti toteutumattomien lupausten sarjapettäjä.

Verizon, useimmille suomalaisille tuntematon jättikoostaan huolimatta, taas on varmimpia mahdollisia osakkeita. Suosittelin sitä konservatiiviseksi sijoituskohteeksi jo liki kuusi vuotta sitten Piksussa, ja juttu on aivan yhtä kurantti tänä päivänä. 

Verizon on taas hyvin samanlaisessa tilanteessa: halpa ja teknisen analyysin silmin koluaa pohjiaan. Ja yhtiö on täsmälleen yhtä hyvä kuin ennenkin.

Huima pitkä rekordi

Mikään vauhdikas kasvuosake se ei ole, mutta sitäkin varmempi arvoyhtiö. Verizon on tuottanut korkoa korolle -tekijän kanssa 50 prosenttia sitten 2016 alun. Mikään ei viiittaa tahdin vaihtumiseen, kun osakekin on taas hyvin halpa.

Verizon porskuttaa tasaisesti kaikissa suhdanteissa, maksaa jatkuvasti nousevaa osinkoa – eikä osakekurssikaan sukeltele pahasti, ei edes koronapaniikissa. Verizon on 5G-palveluissakin etujoukoissa, joten sitäkään ei tarvitse murehtia.

Viiden vuoden kuluttua voin taas ilman ihmettä kaivaa tämän jutun esiin todetakseni Verizonin täyttäneen taas odotukset. Jos sattuisin elämään satavuotiaaksi, Verizonin rekordi olisi luultavasti samaa luokkaa kuin aiemman 40 vuoden aikana: korkoa korolle -tekijän kanssa kymppitonnin sijoitus olisi turvonnut vajaaksi pariksi miljoonaaksi.

Kohtalainen tuotto erittäin matalariskiselle, jo tuolloin pitkän vankan historian omanneelle yhtiölle. 

Hyvää viikonloppua!

Vaurastu matalalla riskillä - Pörssihaukka:

https://porssihaukka.fi/

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.