Venäjä: Ei Krimin kriisin toisintoa

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Sijoittajan kannalta venäjän pörssi- ja valuutta-kurssit ovat reagoineet melko vaimeasti matkustajakoneen alasampumiseen Itä-Ukrainassa.

ruplan eurokurssi. Lähde saxo bank.

Tästä ei kaikesta päätellen muodostu toisintoa alkuvuoden ostotilaisuudelle. Miksiköhän näin? Oma tulkintani on että katastrofaalinen alasampuminen nähdään ei kriisin eskaloitumisena vaan lopun alkuna:

  • Todisteita siitä että takana ovat venäjämieliset separatistit ilmantuu vähitellen yhä lisää. Rehellisesti ajateltuna - kuka muukaan voisi ollaa alasampumisen takana? Separatisteilla ei ole käytössä lentokoneita joita Ukrainan armeija ampuisi.
  • Alasampumisesta on syntynyt PR-katastrofi joka saanee jopan Putinin perääntymään. Edes hän ei voi enää uskoa että euroopan maat jäävät vatvomaan vaikutuksettomia pakotteita kun omia kansalaisa kuolee.

Nyt Kremlissä mietitään varmaan kuumeisesti miten rauhoittaa kasvoja menettämättä Itä-Ukrainan tilanne . Paras ratkaisu olisi varmaankin tulokselliset rauhanneuvottelut joissa Putinilla on näyttävä rooli. Kunhan separatistien rauhoittamiseksi saadaan jonkinlainen laajennettu itsehallinto voivat kaikki palata arkeen.

Tämä kriisi on jälleen osoitus siitä miten arvaamatonta on salaa tukea erilaisia kapinallisryhmiä aseistuksella. Aseet kääntyvät aivan liian helposti omia vastaan.

Toivon että että tällä katatrofilla on sisällään rauhan siemen joka oikealla hoidolla saadaan kukoistamaan.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.