Veckans affärer: Myy sisustusliike, osta terveydenhuoltoa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Veckans affärer antaa myyntisuosituksen Hemtexille, mutta suosittelee Global Health Partnersia:

 

Hemtex on suurissa vaikeuksissa. Osakkeen kurssi on laskenut huippunoteerauksesta 155 SEK vuonna 2007 96% päivän 6 SEK tasolle. Tasetta on sillävälin paikattu kahdella osakeannilla. Viimesimmässä osavuotiskatsausessa myynti laski 23% ja kassavirta oli 123 miljoonaa pakkasella. Pelkkä toimitusjohtajan vaihto ei enää auta, on keksittävä jotakin muuta. Muuten on puolen vuoden sisällä edessä uusi osakeanti tai jopa konkurssi kirjoittaa VA.

Global Health Partners on sensijaan pääsemässä vauhtiin ja yhtiön osake saattaa herätä koomasta. Yhtiön liiketoimintamalli on poikkeava, koska yhtiö keskittyy suurta erikoistumista vaativiin toimenpiteisiin. Perustetaan tai hankitaan klinikka johon rekrytoidaan maan parhaita osajia. Viime vuosi oli yhtiön ensimäinen voitolinen vuosi ja VA ennustaa kasvun jatkuvan reippana myös lähivuodet ja ennustaa tälle vuodelle EPS 0.35 SEK, mikä vastaa p/e suhdetta 33. Alalla tehdään runsaasti yrityskauppoja, joten ellei kurssi pian ala nousta on odotettavissa ostotarjous yhtiöstä. VA suosittelee osakkeen ostoa, vaikka näkee myös poliittisia riskejä julkishallinnosta riippuvaisella alalla.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.