Valuuttahajautus alentaa riskiä

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Törmäsin äskettäin Fidelityn tekemään tutkimukseen jossa osoitetaan valuuttakurssien vaihtelun alentavan eri maiden pörssien välistä korrelaatiota.

Tutkimuksessa oli seurattu 25 vuoden jakson yli korrelaatiota Amerikkalaisten pörssi-indeksien ja ulkomaisten välillä. Nämä olivat ilman valuuttavaikutuksia 0.75. Valuuttakurssien vaihtelut toisaalta eivät korreloineet pörssi-indekseihin (korrelaatiokertoimet olivat ±0.2 luokkaa). Tästä johtuen valuuttaheilahtelut mukaanlukien amreikkalaisten ja ulkomaisten pörssien välinen korrelaatio laski 0.69.

Tutkimus on kovin USA-keskeinen, eikä yksityiskohtia ole juuri kerrottu. Silti tulos tuntuu uskottavalta.

Miksi tämä korrelaatio sitten on tärkeä? Siksi että sen uskotaan vaikuttavan riskiin. Jos haluat alentaa riskitasoa sijoituksissa haluat löytää sellaisia sijoituskohteita joilla on alhainen korrelaatio toisiinsa, koska tämä tarkoittaa että toisen sijoituskohteen arvon laskiessa, toinen ei välttämättä seuraa. Jos kahden sijoituskohteen korrelaatio on 1 tämä tarkoittaa että molempien arvo muuttuu suhteessa yhtä paljon. Tällaiset sijoituskohteen eivät lisää hajautusta eikä alenna riskiä pätkääkään.

Pitääkö tulos edelleen paikkansa vai onko kansainvälistyvä sijoitustoiminta lisänyt korrelaatiota?

Joka tapauksessa tutkimus vahvistaa käsitystäni että valuuttakurssien vaihtelu ei suinkaan ole riski jolta pitää suojautua, vaan mahdollisuus joka voi tuoda lisätuottoa tai alentaa riskiä. Kysymys on ainoastaan miten iso vaikutus on tänään. Kannataa siis hajauttaa sijoitukset eri valuuttoihin.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.