Valtionvarainministerit tavoittelevat yhtenäistä EU tason pankkilainsäädäntöä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

EU:n pohjoismaiden valtiovarainministerit ovat kesätapaamisessaan laatineet kannanoton siitä että:

  • On tehtävä toimenpiteet, joilla Britanniassa toimivien pankkien ja rahoitusalan toimijoiden EU aluetta koskeva liiketoiminta saadaan kitkatta yhteisten EU lakien piiriin sitten kun Britaannia eroaa EU:sta
  • EU:lle on kehitettävä yhteinen rahoitusalan lainsääsäntö joka mahdollistaa rahoitusalan sähköisten palveluiden saumattoman käytön yli rajojen (tässä on Suomellakin tekemistä, tänäkin kesänä Suomella on käynnissä lainsääsäntötyötä omien lisäehtojen määrittämiseksi finanssialalle)

Valtionvarainministerien kannanotto ei puhu yhteisvastuusta tai tarpeesta rahoittaa heikkoja valtioita.  Se puhuu ainoastaan yhteisten lakien tarpeesta. Sellaisten, jotka mahdollistavat finanssilan palveluiden saumattoman käytön yli rajojen. Juuri tätä Siuomikin tarvitsee. Suomen pankkisektori osaa sähköisten pankkipalveluiden rakentamisen ja Suomen pankkisektorilla on parhaat mahdollisuudet menestyä jos syntyy EU tason yhteinen lainsäädäntö, joka mahdollistaa pankkipalveluiden saumattoman käytön yli rajojen.

Suomella oli kuitenkin kaikesta huolimatta varauksellinen suhtautuminen kesätapaamisen kannottoon ja pankkiunionin kehittämiseen. Petteri Orpo antoi omassa kannanotossaan ymmärtää  että kesätapaamisen kannoton kaikkiin asioihin ei ollut yhteistä näkemystä. Petteri Orpo korosti valtioiden vastuuta omasta taloudestaan sekä sitä että kaikkiin uudistuksiin olisi saatava kansalaisten tuki. Petteri Orpo:n viileys yhteistä kannanottoa kohtaan näyttää hieman ennakkoluuloiselta. Valtionvarainministerien kannanotossa kun ei puhuta Suomen kannalta hankalasta yhteisvastuusta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.