Vaihtoehtoisia sijoituskohteita: Osinkofutuurit

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Viime viikolla artikkeli osinkofutuureista FT:ssä herätti kiinnostukseni. Short View kolumnisti James Mackintosh kirjoittaa markkinoiden olevan ultrapessimistiset tulevien euroyritysten osinkojen suhteen. Pitkät eurex-osinkofutuurit hinnoittelevat jopa 30-luvun suurta lamaa pahemman romahduksen. Vuoden 2021 futuurihinnoista on odotus melkein 30% pienemmistä osingoista kuin vuonna 2011. 

Tämä kuulosti kovin raskaalta alennukselta. Joten selvitin lisää.

Eurex tarjoaa osinkofutuureja joilla käydään pörssikauppaa. Futuurin arvo seuraa DJ EURO STOXX 50 - yritysten vuoden aikana maksamia osinkoja. Futuurin avulla voi siis tavallaan sijoittaa tuleviin osinkoihin omistamatta allaolevia osakkeita.

Kurssit ovat indeksoituja ja pyörivät  välillä 85 ...113. Yhden futuurin arvo on 100 kertaa indeksi eli noin kymppitonnin. Ei siis tarvitse miljoonasalkkua käyttääkseen tätä työkalua.

Futuuri ei ole heikkohermoisille, sillä volatiliteetti on ollut melkoinen ja korrelaatio allaolevaan osakeindeksiin korkea. Pessimistit näkevät indeksissä olevat pankit joiden osinkojen odotetaan laskevan vakavaraisuussääntöjen takia. Optimistit näkevät että osinkojen on tapana nousta inflaation mukana ja että todella huonosti menestyvät yritykset tipahtavat indeksistä ja korvataan paremmin menestyvällä.

Jos rohkeutta riittää eikä usko euroalueen tipahtavan mailman reunalta voisi siis näillä papareilla saada osinkomaustetta salkkuun vivun kera.

Arvostustaso näyttää niin houkuttelevalta että taidan panostaa yhden sopimuksen verran 2015 futuuria!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.