Vahingonilon rovio

Käyttäjän J.Vahe kuva

Vahingonilo näyttää olevan vahva tunne.

En aikoinaan Rovion antiin osallistunut. Osakkeita olisi saanut niin vähän, etten firmaan perehtynyt eikä se muutenkaan kiinnostanut. Metsäteollisuus sopii profiiliini paljon paremmin.

En kuitenkaan osaa iloita siitä, että 10.000 suomalaisella piensijoittajalla ko. sijoituksesta hävisi päivässä puolet. Hiukan asiaa analysoisin.

Kehotan lämpimästi tutustumaan linkkiin. Sen mukaan Rovio kehitteli vuosien ajan kymmeniä pelejä ennen kuin tärppäsi. Tärpin jälkeen on tullut lisäongelmia. Ansaintaa pitäisi nykyisin saadakin pelin lisähärpäkkeistä ja Rovio on suuntautunut elokuviin, mikä on sille uusi ala. Kaikkiaan syntyy vaikutelma, että kyseessä ei tosiaankaan ole mikään osuusmeijeri.

IPOissa valitetaan saadun osakemäärän pienuutta niin kuin niitä voisi aina miljardeittain jakaa. Sitten valitetaan, että pääomistaja rahasti. Siis pääomistajan ei sopisi ottaa mitään tuottoa kovalle työlleen ja riskilleen, vaan jakaa rajattomasti osakkeita tuulipukubulleroille, jotka sitten myisivät ostoksensa seuraavana päivänä hyvällä voitolla. Ikiliikkujaa ei valitettavasti ole vieläkään keksitty.

Rahastuksesta huolimatta pääomistaja omistaa edelleen Roviosta 40 % eli hän menetti eniten ja on firmassa kiinni edelleenkin ja juuri sen takia minäkin ostin pienen siivun halvenneita osakkeita viime torstaina.

Seuraavana päivänä talousmedia otsikoi kurssin madelleen. En tiedä, kuinka kaukana otsikko oli rikollisesta kurssimanipulaatiosta, sillä osake kylläkin nousi.

Kommentit

Comment: 

JV

ettei vain tää hra Sinkko, manipulaattori, olisi ollut vaikuttamassa toisen konkarisijoittajan liikarahojen pistämistä roviolle?

- Sinne män!, joutui Paula Lehtomäkikin sanomaan kun sijoitti Sotkamon Perällä rahojaan.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

huomasin vasta jälkeenpäin ja oma osto alkoi kaduttaa. Jos on Sinkon kanssa samaa mieltä, on suurella todennäköisyydellä väärässä.angry

Mutta vakavasti: tal. media on ottanut kumman kannan, että juuri tämä viikontakainen romahtamaton kurssi oli väärä, -50% on oikea ja sen jälkeen kurssi on "madellut".

Luin OP:n analyysin. Huomattakoon, että pörssissä on pitkä rivi tappiollisia firmoja (siis suhdannehuipulla), joitten PE on pikkuisen "haasteellista" laskea. Rovion PE on alan tasoa (joka siis on sikakorkea).

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.