Uusia ihmisiä vai uusia ajatuksia?

Käyttäjän J.Vahe kuva

Alkion setä

Meillä on nyt hallitus, jossa on kiitettävän paljon nuoria ja nättejä naisia. Ikävä vain, että nuoret naiset toistavat sata vuotta sitten kuolleitten setämiesten puheita.

Li Andersson meni vaaleihin lupaamalla kaikille 800 euroa perustoimeentuloa eli kansalaispalkkaa henkeä kohti. Lenin olisi ollut lupauksesta ylpeä, ”ideahan” oli, että kaikille kykyjensä mukaan. Toteutus oli toista. Anderssonin lupauksen realistisuudesta on hyvä muistaa sekin, että Antti Rinne lupasi vain 100 euroa lisää eläkettä niille, joille eläkettä on niukasti ja senkin lupauksen täyttämisessä on tekemistä.

Sdp:n varapuheenjohtaja ja Antti Rinteen sijainen Sanna Marin ehdotti kuuden tunnin työpäivää ja / tai neljän päivän työviikkoa. Lupauksen realistisuudesta kertoo, että epäselvää oli jopa, ehdottiko hän molempia vai ainoastaan toista vaihtoehtoa. Työaika oli kova sana sata vuotta sitten, jolloin se muuten usein tehtaissakin oli 12 tuntia. Maataloudessa ei tunteja edes laskettu.

Nyt maalaisliitto on valinnut Jäätteenmäen jälkeen uuden emännän puheenjohtajakseen ja hän lupaa maalaisliitolle 50 kansanedustajaa ja maakunnilla kaikkea hyvää ja perunamaata, sitä ehkä Irlannin malliin? Santeri Alkio (1862 – 1930) olisi kovasti ylpeä puheesta.

Sitä sitten en tiedä, kuinka mahdollisia nuo lupaukset on täyttää.

Eroava puheenjohtaja ja entinen pääministeri Sipilän setä sanoi, että kakun jakaminen on helpoimpia asioita politiikassa, mutta kakun leipominen on huomattavasti työläämpää - ainakin jos on asialla tarpeeksi suuria poropeukaloita.

Kommentit

Comment: 

Täällä on Santeri Alkion kirjoittamat kirjat:

Niitä voi ladata netistä ja lukea vapaasti. Mielenkiintoisia kuvauksia, jotka heijastavat 1800 luvun lopun ja 1900 luvun alun yhteiskuntaa ja aatemaailmaa. Santeri Alkion saavutuksia politiikan saralla pidetään yleensä tärkeämpinä, mutta minun sydäntäni lähellä on näistä kirjoista ollut ainakin Teerelän perhe. En tiedä onko se hänen pääteoksiaan. Näissä 1800 luvun lopun kirjoissa minua kiehtoo taitavan ja värikkään kuvauksen ohella erityisesti käytetyn kielen rikkaus.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 
”Kansanliiton rinnalle tulisi Euroopan niin ikään kiireesti harkita kysymystä Euroopan Yhdysvalloista… … että [Euroopan] valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä … … tullirajoja, eriarvoista rahaa”.
 
S. Alkio 1920.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.