USA:n keskuspankki pysäytti osakekurssien laskun

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

FED:n joulukuun kokouksen lehdistötilaisuus säikäytti sijoittajat ja FED on tänään pitänyt korjaavan lehdistötilaisuuden jossa ruorissa oleva nykyinen Jerome Powell ja entiset luotisit Janet Yellen ja Ben Bernanke rauhoittelivat markkinoita.

Jerome Powel kertoi että FED tulee vuoden 2019 aikana tarvittaessa käyttämään kaikki mahdolliset keinot nopeasti ja tehokkaasti niin että FED:n tavoite täystyölisyydestä ja 2% inflaatiosta toteutuu. Jerome viittasi mahdollisuuteen että ensi vuodelle indikoidut kaksi koronnostoa jätetään tekemättä ja myös siihen että vieläkin kovempia keinoja voidaan käyttää.

Markkinat regoivat välittömästi ja keskeiset osakeindeksit nousivat Euroopassa ja USA:ssa lähes kolme prosenttia. Tämä korjaava lehdistötilaisuus pysäytti osakekurssien laskun ainakin väliaikaisesti. Kurssilasku olisi mitä ilmeisimmin jatkunut voimakkaana ilman tätä korjaavaa viestiä.

Jerome Powell ei maininnut että FED:llä olisi aikomus säästää osakesijoittajat kurssilaskulta. Se ei kuulu FED:n tavoitteisiin. Mutta osakkeiden kurssilasku päättyi kuitenkin.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Trumplla on FED:n puheenjohtajan nimitys ja sen pohjalta implisiittisesti myös erottamisoikeus. Trump on uhannut erottaa Jerome:n ellei politiikka muutu keveämpään suuntaan. Voipi olla hyvinkin mahdollista että FED:n takinkäännökseen ja linjanmuutoksen taustalla on Trump:n uhkaus. Tämä voi tarkoittaa sitä että FED:n rahapolitiikkaa yritetään viritettää sellaiseksi että se tukee Trump:n uudelleenvalintaa. Vahvan talouskasvun jatkumisesta yritetään pitää kiinni vaaleihin 3.11.2020 asti. 

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Erottaminen olisi hyvin vaikeaa monellakin tavalla, hän ei ole Trumpin omaa kansliaa, ja toiseksi Powell on ollut johdonmukainen linjassaan. Kun markkinat rysähtävät, keskuspankit ovat aina ennenkin reagoineet. Se oli odotettua. Eikä Powell tee päätöksiä yksin, niistä äänestetään keskuspankin johtokunnassa. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.