Työntekijämäärien kasvu hidastumassa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä ovat edelleen kasvussa, mutta kasvu jää viime vuotista hitaammaksi. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana kasvua oli keskimäärin 5,9 prosenttia, kun viime vuonna kasvuvauhti oli 6,6 prosenttia. Kesäkuussa työntekijämäärät kasvoivat 5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

– Työntekijämäärät kasvavat edelleen kaikilla seuraamillamme toimialoilla, mutta kasvun hidastumista on ollut näkyvissä. Erityisesti rakennusalalla työntekijämäärän kasvuvauhti on ollut viime vuotta matalammalla tasolla helmikuusta saakka ja kasvua oli nyt 4 prosenttia. Vielä vuosi sitten kesäkuussa kasvuvauhti oli 7,4 prosenttia, sanoo Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander.

Henkilöstövuokrauksessa työntekijämäärät kasvoivat kesäkuussa 7,7 prosenttia, kun vielä alkuvuonna saavutettiin yli 15 prosentin kasvulukuja. Sen sijaan teollisuudessa ja kaupan alalla työtekijämäärät ovat kasvaneet alkuvuonna viime vuotista nopeammin. 

– Alueellisesti tarkasteltuna selvin muutos on tapahtunut Pohjois-Suomessa, jossa viime vuonna kasvu oli muuta maata nopeampaa ja työntekijämäärät kasvoivat yli 9 prosenttia. Tänä vuonna ensimmäisen puolen vuoden aikana kasvuvauhti on ollut keskimäärän 7,4 prosenttia ja kesäkuussa kasvua oli 6,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Etelä-Suomessa kasvu on jatkunut tänä vuonna viime vuoden tasolla noin 6 prosentissa, Kiander sanoo.

Suhdannetietoa kuukausittain

Ilmarisen suhdanneindeksi kuvaa muutosta yhteensä noin 15 000 yrityksen työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Suhdanneindeksiä on julkaistu vuodesta 2013 lähtien. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu noin 15 000:sta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Lisää tietoaIlmarinen / suhdanneindeksi

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.