Tulosennusteet Q2/2020

Käyttäjän Jyrki Toivonen kuva

Olemme jälleen laskeneet yhdessä Piksun, Talousmentorin ja Sergion kanssa Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia konsensusennusteita.

Konsensusennusteet on tällä kertaa laskettu 86 yritykselle ja ne perustuvat seuraavilta listoilta kerättyihin lukuihin:

Nyt listalla on liikevaihto- ja liiketulosennusteet Q2:lle ja vuosille 2020 ja 2021.

Pandemian johdosta monien yhtiöiden Q2-tulos on enemmän tai vähemmän pilalla. Oleellista tuloskierroksella onkin se, millaisia arvioita yhtiö antaa Q3:sta ja yleisesti vuodesta 2020. Numeeriset näkymäarviot voivat vielä jäädä vähiin, mutta jonkinlaista sanallista kuvausta yhtiön tilauksista, kysynnästä ja markkinatilanteesta varmaankin saadaan. Jos raportissa niitä ei saada, niin viimeistään analyytikkotilaisuudessa kysymyksiä varmasti satelee. Yleensä analyytikkotilaisuus tulee saataville yhtiön internetsivustolle, joten itseä kiinnostavien yhtiöiden kohdalla tallenne on hyvä kuunnella läpi.

Taulukon lukuja ei pidä katsoa suuresta epävarmuudesta johtuen viimeiseen desimaaliin. Sen sijaan tulee katsoa sitä, onko raportoiduissa luvuissa yllätyksiä (positiivisia tai negatiivisia) ja jos on, niin mistä ne johtuvat. Lopuksi pitää pohtia sitä, että onko tarvetta oleellisesti muuttaa vuoden 2020 (tai 2021) ennusteita.

Taulukon luvut ovat - raportointivaluutasta riippumatta - ilmoitettu miljoonina eurona.

Listan ennusteet koskevat pääsääntöisesti raportoituja lukuja, vaikka yhtiön oma tavoitteenasetanta koskisi oikaistuja lukuja tai vaikka analyytikkojen enemmistö ennustaisi oikaistuja lukua. Esimerkiksi Nokian tapauksessa tällainen raportoitujen ja oikaistujen lukujen ero on perinteisesti ollut merkittävä.

Täydentäviä tietoja löytyy yllä mainituilta Sergion, Piksun ja Talousmentorin sivustoilta. Sergion työkalusta löytyy runsaasti muita täydentäviä tunnuslukuja. Piksun taulukossa on mukana pääsääntöisesti vapaan kassavirran menetelmällä tuotettu tavoitekurssi. Kattavampi ennuste valituille yhtiöille, mukaan lukien vertailujakson q2/2019 lukuja, ilmestyy Piksun twitteriin tuloskauden edetessä.

Yllä olevat ennusteet on tuotettu kesä-heinäkuun 2020 taitteessa. Sen jälkeen annettuja yhtiöiden tulosten ennakkotietoja, kuten mahdollisia tulosvaroituksia ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa.

Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan tällä hetkellä ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä.

Tarkemmat käyttöehdot Piksun osalta.

Artikkeli: 
LiiteKoko
Image icon piksu-tulosennusteet-q22020.jpg192.61 KB

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.